USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

«Хоче побудувати хімзавод у селі», – волинянка, яку звинувачують у рабстві, про того, хто замовив справу

7 Вересня 2021 19:56
Волинянка, яка нібито тримала у трудовому рабстві кількох чоловіків, стверджує, що справу проти неї сфабрикували. Мовляв, це зробила людина, яка хоче побудувати у селі хімічний завод.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Нагадаємо, правоохоронці у червні цього року повідомили, що викрили жительку села Вербаїв Луцького району на тому, що нібито 60-річна жінка утримувала у трудовому рабстві трьох чоловіків у хліві і погрожувала їм розправою. Якщо вину обвинуваченої доведуть, їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

Тож тепер Ніну Заболоцьку судять. Минулого засідання їй обрали запобіжний захід – домашній арешт. На цьому засіданні жінку вже «відчитує» прокурор Сергій Поліщук за порушення домашнього арешту.
«Було порушено умови домашнього арешту. Оскільки працівниками поліції було здійснено виїзд за місцем проживання останньої, де вона була відсутня. Прошу взяти це до відома та інформувати обвинувачену про те, що таке запобіжний захід», – наголосив прокурор.

Захисники запевнили, що жінка порушила домашній арешт, бо у неї була поважна причина – лікування.

«Наша підзахисна поверталася з Києва, в цей час її стан здоров’я значно погіршився. Через стрес ні в 22 годині, ні в 23 годині вона не потрапила додому, а потрапила в приміщення Волинської обласної клінічної лікарні, де і зараз перебуває на лікуванні», – повідомила адвокат Алла Левчук.

Сама пані Ніна упевнена, що усе у чому її обвинувачують, – ніщо інше, як наклеп. Каже, що її бізнес просто хочуть поховати. І знайшли, як це зробити – звинуватили у трудовому рабстві. Окрім того, жінка розповідає, що нікого силою не тримала. Хлопцям, які працювали у неї на фермі, всіляко допомагала: не лише фінансово, а й вдягала та годувала. Лиш би не пиячили і працювали. Однак чоловіки, які звинуватили жінку, за словами обвинуваченої, не без гріха.

«Ця справа сфабрикована, побудована на брехні. Тут немає жодного слова правди. Потерпілі були раніше судимі. Тож поліція ними скористалася, натиснула. Навіть один із них, як його відпустили додому, розповідав, що він там був вісім годин. Казав, що його мучили так, аби він сказав, як вони хочуть. Носили горілку йому, носили цигарки, бутерброди, тільки, щоб він сказав так, як їм потрібно.

Хтось хоче, щоб я знищила своє господарство. На сьогоднішній день у мене 25 корів, я забезпечую молоком людей. А людина, якій потрібно знищити мене, хоче побудувати в нашому селі хімічний завод», – стверджує Ніна Заболоцька.

Адвокати обвинуваченої кажуть, що на наступних засіданнях обов’язково допитають потерпілих та представлять суду чимало доказів невинуватості їхньої підзахисної. Прокурор минулого судового засідання клопотав, аби жінці посилили міру запобіжного заходу, а ще конфіскували майно.

«Всі свідчення, всі обвинувачення будуються на словах осіб, які були попередньо судимими. А також ми будемо пробувати довести, що один із нібито потерпілих має деякі психічні відхилення, і в нього є нездоровий потяг до тварин. Внаслідок його дій померло одне теля, друге скалічене. Яким чином можуть будуватися обвинувачення на словах таких осіб?» – дивується адвокат Вікторія Доманська.

Наразі, попри нічний домашній арешт, Ніна Заболоцька продовжує працювати. Господарство у жінки чимале – кілька десятків голів худоби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
А Показати IP 7 Вересня 2021 20:13
Що кажуть односельці чи люди з посвідченням ато, цікаво їх почути
Анонім Показати IP 7 Вересня 2021 20:35
Не жінка а термінатор, треба її посадити.
В . Показати IP 7 Вересня 2021 21:22
О как всё завертелось
іван Показати IP 7 Вересня 2021 21:32
зате слідчий у справі нестерук зброю отримав! потім думаю він іі використає за призначенням
B. Показати IP 8 Вересня 2021 07:18
Про завод по подробнее пожалуста если можжно
Лучанка Показати IP 8 Вересня 2021 07:53
Там поруч живе батько співробітника СБУ та поліцейський. І їм завжає жінка зі смородом від корів. Вони і вирішили розтрощити її бізнес. Ось і все.
Василь Показати IP 8 Вересня 2021 08:04
Якась дурня! Жінка в літах тримала в рабстві трьох чоловіків!!!! Наділа на них кандили і ошийники !!!І тримала два десятки корів.Безперечно,що тут без найманої праці не обійтись.Комусь перейшла дорогу!!І досить впливовій особі.якщо задіяли прокурора.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus