USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Хочемо, щоб тролейбус у Луцьку був, як метро в Києві»: на Винниченка прокладуть нову кабельну мережу

7 Липня 2023 15:13
На ділянці від вулиці Богдана Хмельницького до вулиці Володимира Винниченка в Луцьку замінять підземну кабельну мережу, від якої живляться тролейбуси. Це дозволить збільшити кількість електротранспорту на вулиці Винниченка.

Про це йшлося 7 липня в приміщенні Луцького підприємства електротранспорту під час обговорення питання підвищення вартості послуг із перевезення пасажирів тролейбусом.

Читати ще: Шість гривень – нелогічний і збитковий тариф: у Луцьку зросте вартість проїзду в тролейбусі

Як розповів виконувач обов’язків директора КП «Луцьке підприємство електротранспорту» Анатолій Миронюк, підприємництво має 109 кілометрів контактної мережі (це чиста мідь перерізом у дев’ять міліметрів), яка влаштована на 1300 бетонних і металевих опорах. Усю цю розгалужену мережу в місті живлять дев’ять тягових підстанцій через 60 кілометрів підземної кабельної мережі.

«ЛПЕ – це досить потужне енергетичне підприємство, яке протягом місяця споживає від 400 до 600 тисяч кіловат-годин електроенергії, залежно від пори року… Видаючи свою потужність, підприємство потребує відновлення. Наша мережа перебуває в робочому стані, але відновлення неминуче, тому що їй уже 50 років. Ми багато зробили вже цього року, і багато чого ще проєктуємо», – сказав Анатолій Миронюк.

Як додав, цього року підприємство вже придбало два кілометри мідного дроту та опор на мільйон гривень.

Також ще торік було замовлено проєкт про прокладення підземної лінії протяжністю три кілометри від вулиці Богдана Хмельницького (від першої тягової підстанції) до вулиці Винниченка. Проєкт зараз проходить Держбудекспертизу.

«Там [на вулиці Винниченка] найслабше місце з огляду на енергетику. Ми можемо запустити більше тролейбусів, але відрізок на вулиці Винниченка не витримає такого навантаження. Ми намагалися торік запустити тролейбус №15 на вокзал, і цей підземний кабель вистрілив у семи місцях, було паралізовано роботу тролейбусів на лінії в цьому напрямку. Ми усунули аварію, але експлуатувати лінію зі збільшенням кількості тролейбусів неможливо. Тому на рівні міського голови було прийнято рішення цей кабель замінити», – зазначив Анатолій Миронюк.

Після закінчення експертизи буде оголошено торги й найнято підрядну організацію. У ході робіт курсування тролейбусів вулицею Винниченка припиняти не будуть.

«Підприємство намагається працювати таким чином, щоби на виході була безвідмовна робота тролейбуса. Регулярність руху – це основний чинник роботи транспорту. Ніщо так не приваблює людину, як регулярність руху. Саме над цим ми працюємо, – зауважив в. о. директора ЛПЕ. – Ми не працюємо на маржу. Ми не працюємо на прибуток. Хочемо створити дешеві умови проїзду. Хочемо забезпечити екологічні умови проїзду. І найголовніше – хочемо гарантувати регулярний рух тролейбусів. Хочемо, щоб тролейбус у Луцьку став як метро в Києві: регулярним, привабливим і окрасою міста».

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Павло Показати IP 7 Липня 2023 16:00
Тролейбус №15 на вокзал? Це ж як мав виглядати маршрут?
Ололо до Павло Показати IP 7 Липня 2023 17:52
15: Вокзал - Грушевського - Перемоги - Соборності - Молоді - Відродження - Рівненська - Волі - Винниченка - Грушевського - Вокзал. 15а: Вокзал - Грушевського - Винниченка - Волі - Рівненська - Відродження - Молоді - Соборності - Перемоги - Грушевського - Вокзал.
джем Показати IP 7 Липня 2023 18:51
І ще додатково, щоб покращити рух громадського транспорту на вул. Винниченка - потрібно заборонити паркування приватного транспорту біля - прокуратури, Буратіно, Директорія, університет.
Waldo Показати IP 7 Липня 2023 21:42
Швидкісні стрілки...коли вже?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus