USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Хочеться показати, що всі українці дуже сильні»: у Луцьку відбувся чемпіонат з легкої атлетики

27 Травня 2022 14:32
Поступово у Луцьку відновлюють змагання з різних видів спорту. Після тривалої перерви розпочали змагальну програму легкоатлети.

25 травня на луцькому «Авангарді» відбувся відкритий чемпіонат міста з легкої атлетики, у якому взяли участь школярі та дорослі, повідомляє телеканал «Аверс».

Знову відчути змагальний дух і випробувати себе на бігових доріжках приїхали легкоатлети не лише з різних районів Волині, а й сусідньої Рівненської області.

Як зазначив головний організатор змагань Петро Чикида, це практично обласний рівень. І усі, хто не за кордоном, взяли участь у чемпіонаті.

«Спільною з міською радою, департаментом молоді та спорту і Федерацією легкої атлетики міста Луцька ми вирішили, що потрібно вже проводити змагання, адже тренери працюють з дітьми, – розповідає організатор змагань Петро Чикида. – Ми нікого не обмежували й допустили до змагань усі вікові категорії. До нас приїхали спортсмени з Рівненської області, з Любешева, Горохова, Ківерців, Рожища, Нововолинська, Володимира. Тобто це майже відкритий чемпіонат Волинської області».
Програма змагань передбачала біг на різні дистанції, від 100 метрів до півтора кілометра, стрибки у довжину, спортивну ходьбу та метання списа.

Власний рекорд у метанні списа продемонстрував студент ЛНТУ, вихованець ДЮСШ №3 Максим Троцюк.

«Найкращою спробою видалася остання – шоста, наметав 65.92, – розповідає переможець із метання списа. – За чотири роки найкращий результат був сьогодні».

Чи не найбільше спортсменів змагалися у спортивній ходьбі, де юнаки долали 5 км, а дівчата – 2 км.
І ще один особистий рекорд уже в цьому виді показала Анна Борисюк з Любешева. Тренується дівчинка недавно під керівництвом своєї мами.

«Сьогодні я подолала дистанцію у два кілометри з результатом 9.54, – розповідає переможниця змагань зі спортивної ходьби. – Було важко. Хочеться показати, що всі українці дуже сильні. І це мотивувало. Це невеличка перемога, але скоро буде перемога всієї України».

Андрій Марчук, хоча і став лідером на 5-кілометровій дистанції, зізнається, що це аж ніяк не найкращий його результат – майже півтори хвилини більше від особистого рекорду, який встановив раніше на цьому ж стадіоні.

«Це не дуже сильний результат, як для мене. Війна повпливала трохи на підготовку, адже відмінили дуже багато змагань нараз. Після перерви завжди важко адаптуватися до того ж ритму тренувань, – констатує переможець змагань зі спортивної ходьби. – Але будемо старатися робити все, щоб далі було краще».
У такий складний час організатори намагаються підтримати дітей, щоб вони не втратити ті досягнення, які були здобуті раніше завдяки важким щоденним тренуваннями, й надалі прославляли Україну на спортивних п’єдесталах.

«Дуже приємно бачити спортсменів у гарній фізичній формі. Втішно, що, попри всі труднощі, які маємо нині, незважаючи на війну, вони цю форму підтримували, займалися, – зауважує голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода. – Розуміємо: якщо запустити цей процес, потім наздогнати буде дуже важко. А ми повинні мати перемоги на всіх фронтах – і на світових спортивних аренах. Аби слава нашої України ширилася світом».

Ці змагання, як і усі інші зараз, проводили із благодійною метою – зі збором коштів на підтримку ЗСУ. Окрім фінансової допомоги, не менш важливий патріотичний дух, коли діти присвячують свої перемоги українським захисникам, завдяки яким вони можуть тренуватися, змагатися і ставати сильнішими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus