USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хода Луцьком та привітання на стадіоні: майже три тисячі студентів ВНУ прийняли посвяту. Фоторепортаж

3 Вересня 2021 14:45
У Луцьку кілька тисяч студентів Волинського національного університету імені Лесі Українки прийняли посвяту. Найбільший університет Волині поповнили загалом 2 тисячі 758 здобувачів освіти.

Так, привітати новоспечених студентів та магістрів прийшли не лише батьки, друзі, родичі, а й духовенство, представники міської, обласної влади та керівники державних установ.
Розпочалося дійство поблизу головного корпусу ВНУ, де відкрили новий навчальний рік, а священники на чолі з митрополитом Луцьким та Волинським Михаїлом помолилися за студентів.

«Ви вірите в найкращу освіту в світі – в українську, ви вірите в свій ВУЗ, ви схотіли навчатися в Україні. Я бажаю, щоб проведені роки в цьому університеті були не лише часом накопичення знань, а й часом формування особистості. Бажаю вам доброго навчання та завести нових друзів», – побажав митрополит.
Потому першокурсники та магістри спільно зачитали текст присяги студента. А згодом стартувала хода центром міста, де новоспечених студентів вітали лучани, які спостерігали за святковою процесією.
На університетському стадіоні ректор ВНУ імені Лесі Українки Анатолій Цьось розповів про успіхи та досягнення університету, закликавши студентів примножити освітню волинську традицію та побажавши їм успіхів у навчанні.

«Першокурсники, ви навчатиметеся в хорошому університеті з хорошими освітніми традиціями, тому не лінуйтеся, будьте активними, проявіть себе у спорті, мистецтві, громадському житті, науковій роботі. Я дякую за довіру до нашого університету батькам. Ми зробимо все, щоб ваші діти отримали якісну освіту, щоб роки навчання дали їм можливість працювати там, де вони захочуть» – сказав Анатолій Цьось.
Після вітань першокурсники з радістю робили пам‘ятні фото, аби назавжди запам‘ятати особливий для них день.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанка Показати IP 3 Вересня 2021 15:22
Шкода людей, які стояли в пробках і годину чекали, поки пройде "довгожданна" хода. Невже не можна було пройти вулицями де не ходить громадський транспорт і не створювати незручності для тисяч громадян Луцька?
олег до Лучанка Показати IP 4 Вересня 2021 21:10
одну вулицю перекопали ,щоб гроші "закопати" по іншій клоунаду запустили -ходу,щоб очі замилити,одним словом цирк дешевий.Були погані керівникі ,а тепер ніяких не стало.Потрібно було б заголовок змінити - хода відбулась під патронатом обласної ради за підтримки міської,,циркачі.Обласна рада на період проведення ходи "ізолювала "ковід і перекрила дороги і пів луцька стояло в пробці...а як же карантин цікаво було б недопада запитати?
Василь Показати IP 3 Вересня 2021 16:00
А закордон вказуэ на занадто багато вишыв та знецынення дипломыв Украъни ,Платне навчання гробить спецыалыста-заплатив ы пластик отримав.
Анонім Показати IP 3 Вересня 2021 16:44
А пандемія є? Таке враження, що у нас її нема.
Експерт Показати IP 4 Вересня 2021 21:49
Яка це хода це бунт
Експерт Показати IP 4 Вересня 2021 21:50
Шутка
888 Показати IP 4 Вересня 2021 22:06
Через 5 років,ці милі обличчя поповнять діаспору українців за кордоном

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus