USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Хоровод заради «світлого майбутнього» на головній ялинці Волині

5 Січня 2015 14:14
Щорічне новорічне свято для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітей військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків, загиблих шахтарів, із малозабезпечених та багатодітних сімей, дітей-інвалідів та тих, які залишилися без догляду, відбулося в обласному центрі.


Повну залу дітей прийшли розважити спершу кінь (символ минулого року) і вівця (символ 2015-го), а точніше мультиплікаційний герой «баранчик Шон», знайомий дітям, які люблять дивитися мультфільми по телевізору.
Разом з героями діти танцювали та відгадували загадки, а ще провчили бешкетника-чорта, який хотів обдурити дітей, розповідаючи перекручені загадки. Та кмітливі діти його змогли виправити.


Завітала до діток українська коза, яка й прогнала чорта, аби нечисть не вчила дітей поганому. Приходили казкові Маруся та Ведмідь.
А потім до маленьких гостей прийшов і святий Миколай, разом з яким всі присутні помолилися Богу, аби 2015-й рік був набагато кращим, аніж попередній. Але святий не замінив традиційного Діда Мороза, як це свого часу тиражувало телебачення сусідньої держави.
Цей червонощокий бородань також прибув привітати дітей разом зі своєю онучкою Снігуронькою.
Цього року разом з волинськими дітлахами, на головну ялинку області запросили й дітей, які приїхали на свята до Луцька з Луганської області. Діти чудово розмовляють українською мовою і вже освоїлися. Кажуть, Луцьк дуже сподобався, а здивував їх теплий прийом.


І хоч в містечку Кремінна не було безпосередніх бойових дій, та ці діти знають, як це, коли над головами літають військові літаки.

«Хочеться, щоб наші рідні, які пішли воювати, повернулися, щоб було все добре в родинах, і в державі щоб все налагодилося. А одноліткам, які тут, в Луцьку, хочеться побажати, щоб вони жили так, як і раніше. І щоб ніколи не бачили того, що бачили ми, і просто раділи життю», - розповідає Ольвія.
Всіх учасників, які приїхали до Луцька з різних куточків Волині та Луганської області, запросили переглянути виставу «По щучому велінню» у виконанні акторів облмуздрамтеатру.
Але напередодні вистави, на великій сцені виступили голова облдержадміністрації Володимир Гунчик та Луцький міський голова Микола Романюк. «Добрий день, шановні наші дітки», - звернувся до всіх присутніх голова ОДА, а потім привітався російською мовою «Здравствуйте, дети». Він побажав усім миру, адже недитяча війна вносить корективи й у дитячі привітання. А ще він побажав дітям міцного здоров’я, щоб вони були відмінниками заради розбудови «світлого майбутнього».
«Ви з нетерпінням чекали цього свята цілий рік. Сьогодні, коли рідні і близькі багатьох із вас знаходяться далеко від дому, захищаючи свою Батьківщину, в містах і селах ми робимо все для того, щоб радість в дітей була постійною. Бо в нас росте надійна зміна. Наші діти – наша радість. Хотів би сьогодні побажати, перш за все, мирного неба, щоб в кожного вдома був в сім’ї статок, добробут і злагода. А гостям з Луганської області – будьте як вдома, відчувайте себе частинкою нашої волинської родини. Нехай сьогодні, взявшись за руки, діти з різних областей створять єдиний хоровод єднання, думаючи про світле майбутнє нашої країни у новому році», - побажав очільник облдержадміністрації.
Микола Романюк адресував свої вітання особливо маленьким мешканцям Луганщини, аби вони відшукали на Волині собі нових друзів і повезли додому лише теплі й приємні спогади про Волинь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus