USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хорватія та Чорногорія посилюють карантин

24 Липня 2021 09:53
Через поширення коронавірусної інфекції та появу небезпечного штаму «Дельта» Хорватія посилить карантин, це торкнеться масових заходів із кількістю понад 50 осіб, тоді як про нові обмеження заявили в Чорногорії.

Про це повідомляють Українські Новини.

У Хорватії з наступного тижня будуть заборонені масові зібрання кількістю понад 50 осіб. У країні побоюються поширення коронавірусу та зараження більш небезпечним штамом «Дельта», який набагато легше передається від людини до оточуючих.

«Заходи за участю до 1000 осіб, на кшталт концертів, можливі тільки з ковід-сертифікатом – документом про те, що люди вакциновані, або мають свіжий негативний тест, або недавно перехворіли. Аналогічну вимогу висувають до спортивних заходів», – сказано в повідомленні.

При цьому в Хорватії залишається діяти масковий режим у громадському транспорті та приміщеннях. За добу в країні зафіксовано 176 нових випадків зараження коронавірусом, натомість минулого тижня в п’ятницю інфекцію підтвердили у 131 пацієнта, позаминулого – у 87 осіб. Населення Хорватії становить близько 4 млн осіб. Приблизно 20% ВВП держава отримує від туризму.

Чорногорія, своєю чергою, через погіршення епідеміологічної ситуації вводить до 2 серпня заборону на роботу нічних клубів і дискотек на відкритому повітрі, а також на проведення масових заходів у приміщеннях.

При цьому виконувати живу музику можна на терасах ресторанів, барів і кафе, але тільки просто неба та строго до півночі за умови дотримання прийнятих епідеміологічних норм.

З 2 серпня заборони планується зняти, але відвідати розважальні заходи зможуть тільки вакциновані хоча б однією дозою вакцини від коронавірусу, при наявності негативного ПЛР-тесту на COVID-19 або особи, що перехворіли на інфекцію протягом пів року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus