USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Хоспіс вдома»: у Луцьку створять виїзну бригаду для допомоги смертельно хворим

19 Червня 2019 11:44
Управління охорони здоров’я проведе роботу щодо підготовки матеріально-правової бази для створення виїзної бригади з паліативної допомоги (підхід, що дозволяє поліпшити якість життя пацієнтів та їхніх сімей, які зіткнулися з проблемами смертельного захворювання, шляхом запобігання і полегшення страждань завдяки ранньому виявленню, - ред.) «Хоспіс вдома» та відділення надання паліативної допомоги у складі комунальних підприємств охорони здоров’я.

Про це йшлося 19 червня під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Як йдеться в інформації управління охорони здоров’я, порівняно з європейськими країнами наша держава стоїть чи не на першому місці серед таких хвороб, як серцево-судинні, онкологічні захворювання, СШД та туберкульоз.

У Луцьку кількість хворих, які можуть потребувати паліативної допомоги, становить близько 700 осіб, в тому числі – понад 50-60 дітей за рік.

Закладів, які надають таку допомогу, вкрай мало. Зокрема, обласний лікувально-профілактичного заклад для надання медичної допомоги невиліковним хворим (лікарня «Хоспіс») на 25 ліжок та Ковельська лікарні «Хоспіс» на 50 ліжок. Орім цього, функціонує мережа паліативних відділень та паліативних ліжок в таких лікувальних закладах області.

Така кількість ліжок не в змозі забезпечити повну потребу пацієнтів області в паліативній допомозі. Тому необхідно розвивати такий напрямок паліативної допомоги, як «Хоспіс вдома», який допомагає родинам, де є лежачі та важкохворі в дома.

Даний вид паліативної допомоги забезпечить потребу лучан у паліативній допомозі, на 80% підвищить її доступність, охопить паліативною допомогою людей похилого віку, дітей, хворих на СНІД, та інших пацієнтів, які потребують паліативної допомоги, незалежно від захворювання.

Члени виконкому доручили управлінню охорони здоров’я провести роботу щодо підготовки матеріально-правової бази для створення виїзної бригади з паліативної допомоги «Хоспіс вдома» та відділення надання паліативної допомоги у складі комунальних підприємств охорони здоров’я.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus