USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Хотів налякати ножем: деталі вбивства у Нововолинську, за яке підліток відсидить сім років

5 Березня 2024 08:25
У Нововолинську підліток вбив юнака. Конфлікт стався після випитого алкоголю. Між нетверезими молодиками виникла суперечка, під час якої один із них вдарив іншого в обличчя. Той схопив ножа і відповів опонентові.

У результаті один опинився в могилі, інший – у тюрмі, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Неповнолітні розпивали алкоголь, святкували День ангела, а в результаті все закінчилося конфліктом і різаниною. Як розповідала в суді двоюрідна сестра обвинуваченого, 1 грудня 2022 року вона відпочивала в компанії брата й інших хлопців. Вирішили випити міцних напоїв, які вживали біля магазину в селі Тишковичі.

Читати ще: Лучанин зарізав знайомого у присутності його доньки

Дорогою до Нововолинська між двома молодиками виник конфлікт у машині. Згодом ті вийшли з авто і продовжили суперечку. Потерпілий вдарив обвинуваченого в обличчя. Між ними почалася бійка.

Як згадує сам обвинувачений, він лише хотів ножем налякати хлопця. Але в підсумку завдав одного удару в лівий бік живота. Далі відчув, що ніж увійшов, та побачив, як потерпілий відходить і падає на спину.

Після цього, каже, викинув ножа й намагався викликати зі свого мобільного швидку допомогу. Пораненого молодика госпіталізували до Нововолинської лікарні, де він помер у реанімації.

На судовому засіданні захисник підлітка казав, що той вдарив ножем нині покійного з метою самозахисту. Суд не погодився з такими доводами.

Читати ще: Знайшли біля під’їзду ще живим: у Луцьку під час застілля чоловік зарізав товариша

«Як встановлено судом, першого удару рукою в обличчя завдав обвинуваченому потерпілий. При існуванні реальної загрози життю та здоров’ю для ОСОБИ_11 останній міг розраховувати на допомогу ОСОБИ_15 та ОСОБИ_14 і з урахуванням цього обрати інший варіант поведінки, не пов'язаний із застосуванням ножа», – йдеться в судовому матеріалі.

Юнака визнали винуватим у завданні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого. Присудили батькам підлітка виплатити 500 тисяч гривень моральної шкоди батькам померлого. Неповнолітній через п’яну сутичку з використанням ножа, яка завершилася бідою, сяде на сім років за.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus