USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Хотів здати напрямки українського контрнаступу: у лавах ЗСУ викрили російського агента

14 Червня 2023 22:10
У Дніпропетровській області в лавах Збройних сил України виявили та затримали російського агента, який планував передати ворогу інформацію про український контрнаступ.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Викриття ворожого агента було здійснене в результаті багатоетапної спецоперації, проведеної військовою контррозвідкою СБУ за сприяння керівництва Збройних сил України.

«Кротом» виявився житель Енергодара Запорізької області. До лав ЗСУ чоловік вступив ще до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Військову службу він проходив в одному з гарнізонів у Дніпропетровській області.

За даними слідства, наприкінці 2022 року фігуранта дистанційно завербував кадровий співробітник російської воєнної розвідки. За вказівкою агресора зловмисник збирав інформацію про плани участі українських військ у бойових операціях на фронті.

Напередодні контрнаступу ЗСУ російський агент отримав від свого куратора термінове завдання – з’ясувати дату початку й основні напрямки контрударів.

Також зрадник мав передати російським загарбникам маршрути перевезення іноземного озброєння і військової техніки Сил оборони на лінію боєвих зіткнень.

Серед іншого, «кріт» намагався встановити канали радіозв’язку в бойових підрозділах українських військ.

Співробітники СБУ затримали зловмисника під час виконання одного із ворожих завдань.

Як з’ясувало слідство, на початку розвідувально-підривної діяльності фігурант підтримував комунікацію з ворогом через свою матір, яка залишилася в Енергодарі та потрапила в поле зору Головного управління Генерального штабу Збройних сил РФ. У подальшому зрадника вивели на прямий зв’язок з російською воєнною розвідкою. Для комунікації використовували месенджер «Телеграм».

Затриманому оголошена підозра за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Станом на цей час фігурант перебуває під вартою. Розслідування триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Міфологія Показати IP 15 Червня 2023 07:06
І більш нічого

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus