USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Християни західного обряду відзначають Великдень

27 Березня 2016 10:15
Віряни західного обряду в ніч на неділю, 27 березня, зібралися у головній святині Римо-католицької церкви – Ватикані, де у базиліці святого апостола Петра Папа Римський Франциск провів богослужіння напередодні свята Великодня. Про це інформує 5 канал з посиланням на "Радіо Ватикану".

"У католицькій церкві латинського обряду в ніч перед Христовим Воскресінням відправляється богослужіння. Церква згадує цю святу ніч, в якій воскрес Христос-Господь. Це найбільше, найсвятіше, найдавніше, найважливіше та найбагатше за змістом чування усього літургічного року", – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що після богослужіння, папа Франциск очолить процесійну ходу зі свічками до базиліки. У день самого свята Великодня (за григоріанським календарем) на площі перед базилікою святого Петра у Ватикані понтифік відправить урочисту пасхальну літургію, після якої звернеться з традиційним посланням "Urbi et orbi" (місту та світу) різними мовами світу.

Як відомо, 26 березня у вірян західного обряду – Велика субота, переддень Пасхи, яка припадає на 27 березня. Християни східного обряду відповідно до юліанського календаря святкуватимуть Великдень 1 травня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus