USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хто і чому загрожував життю депутата Волиньради та його сім'ї

28 Травня 2019 13:54
Анатолій Бусько – відома у Волинській області людина, успішний бізнесмен і депутат Волинської обласної ради. Але буквально минулого тижня про нього в унісон заговорила майже вся країна – чоловіка та усю його родину ледь не вбили у його власному домі.

Нагадаємо,20 травня до будинку обранця громади проник невідомий, який, погрожуючи пістолетом, намагався викрасти його автомобіль.

Хто та чому загрожував життю Анатолія Буська і його сім'ї пише Під прицілом.

Другий день народження

Цей жахливий інцидент трапився 20 травня, близько 7:00. Перед виїздом на роботу, Анатолій Федорович як зазвичай вийшов на вулицю, аби прогріти автомобіль. Після цього він як завжди повернувся додому, однак цього ранку помітив, що в будинку з вікна зникла москітна сітка, а під вікном стояв дерев’яний піддон.

«Думаю може десь прийшов син пізніше. Такого ще не було, щоб він залазив через вікно. Але я не надав цьому уваги», – розповідає Анатолій Бусько.

Утім коли чоловік зайшов до будинку, він одразу зрозумів – в будинку є хтось чужий.

«Я побачив, що двері в кладовці чуть-чуть привідкриті, а коли я виходив з хати, двері були закриті. Ступивши тільки крок туди, на мене вилетіла людина вагою кілограм 100-120 мінімум, яка одягнена була, пам’ятаю, в перуку. Борода. Очі були затерті якоюсь рідиною чорною. Б’є мене електрошокером, я падаю на землю», – розповідаючи це, Анатолій Федорович помітно хвилюється, наче ще раз переживає ту жахливу ситуацію. Але далі було гірше.
«Він бачить, що я свідомість не втратив, бере пістолет, пістолет був бойовий, з глушником. Він направив на мене в голову і запитав хто є в будинку», – продовжує Анатолій Бусько.

Запитання злочинця «хто є в хаті» поставило чоловіка в глухий кут, адже на той час в будинку знаходились його дружина і діти. Аби не піддавати їх на небезпеку, депутат відповів, що вдома немає нікого. Але ця відповідь схоже не сподобалась зловмиснику в масці, тому він продовжив ставити одні ті самі запитання – «хто є в хаті». Пан Бусько у відповідь голосно кричав, щоб він не стріляв, аби хоч якось повідомити сім’ю про смертельну небезпеку. Так і сталось.
«Син почув крики «не стріляй», почали всі збігати вниз, а у мене дерев’яні сходи. Я от як зараз чую, що біжить ніби пара мужиків. І з того всього чоловік штовхає мене, розвертається і біжить на подвip`я, сідає в машину, в мене машина була заведена, під’їжджає до воріт, а ворота були ще закриті. Він не зміг відчинити ворота і вибіг через калітку, накульгуючи на праву ногу», – згадує Анатолій Бусько.

План перехоплення

Кульгавий чоловік кремезної статури – після заяви про напад правоохоронці мерщій кинулись шукати бандита зі стилем 90-тих за схожими ознаками. І вже того ж дня завдяки операції «Сирена» силовики затримали підозрюваного. Ним виявився 38-річний житель Камінь-Каширського. Раніше цей чолов’яга не мав жодних проблем із законом, але скоєний злочин загрожує йому довготривалим ув’язненням.
Маска злочинця
Перука злочинця

«На даний час органами досудового розслідування даній особі інкримінується три кримінальні правопорушення, це стаття 289 ч.2 КК України, за яке передбачена міра покарання від 5 до 10 років позбавлення волі, стаття 263 ч. 1 за незаконне поводження з вогнепальною зброєю та боєприпасами, за яке передбачене міра покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років, а також найтяжча стаття – стаття 187 ч.3, за яке передбачене покарання від 7 до 12 років позбавлення волі. Обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб», – сказав Богдан Плясун, начальник слідчого відділення Камінь-Каширського ВП ГУНП у Волинській області.
Натомість раніше начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига дещо пролив світло на ситуацію, розповівши про знахідки поліцейських під час розслідування.

«Окрім цього, у ході досудового розслідування поліцейські вилучили у нападника два корпуси гранати типу «Ф-1», пістолет «Walter» із глушником та 30 набоїв, які той заховав у лісі поблизу райцентру», – розповів Шпига.
Арсенал злочинця

Мотив нападу

«Коли він приставив до скроні пістолета і спитав «хто є в хаті?» моя думка була така: хтось заказав мене або сім’ю заказав, тільки я не знав за що», – це перше, що спало на думку Анатолію Буську тоді під час нападу.

Насправді ситуація зовсім інша. 38-річний злочинець, який погрожував Анатолію Федоровичу пістолетом, очевидно просто шукав легких грошей, через що і пішов на такий відчайдушний вчинок.

За інсайдерською інформацією, нападник начебто заборгував кільком особам чималу суму – більше 50 тисячів доларів, а віддавати не було звідки. Через це і пішов на злочин. Жертва була вибрана схоже також не випадково. Свого часу нападник обслуговував автомобілі, що належать синові Анатолія Буська. Відтак побачивши, що сім’я Буськів доволі заможна, зловмисник спокусився напасти саме на неї.

Доволі цікаво, що нападник ретельно спланував свою операцію. За словами самого Анатолія Федоровича, дивні речі поблизу будинку і спостереження за ним тривало більше місяця. Напередодні злочину він відвів у іншу сторону камери відеонагляду. Також він проник у будинок ще з вечора, пробувши там усю ніч в підсобному приміщенні, щоб зненацька здійснити напад з самого ранку.

Нагадаємо, 8 травня поліція повідомила, що в Камені-Каширському на подвір’я депутата невідомі кинули гранату, внаслідок чого було пошкоджено паркан та фасад будинку. Зв’язок між цими двома інцидентами – нападом і вибухом, поки слідством не встановлено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Алекс Показати IP 28 Травня 2019 14:00
Я вас умоляю!
з камінь каширщини Показати IP 28 Травня 2019 14:21
В районі залишені одні пеньки після діяльності і прибутків даного пана
іван Показати IP 28 Травня 2019 15:35
Ще і тримають таких в депутатах
Сумління до іван Показати IP 28 Травня 2019 16:45
Так ви ж його і зробили деутатом! Хіба ні?
Ірина Показати IP 28 Травня 2019 16:45
"Анатолій Бусько – відома у Волинській області людина, успішний бізнесмен і депутат Волинської обласної ради"... Еліта сучасної України! Сумно! Страшно!
333 до Ірина Показати IP 28 Травня 2019 17:53
це та ИЛИТА 25% , схоже на те
іван Показати IP 28 Травня 2019 17:51
в Маневичах таких "скоробагатьків" десятки , які за допомогою державної лісознищуваної галузі за чотири роки стали мільонерами, після себе залишили пеньки ,і при тому залишили без заробітків тисячі людей які в сезон ягід і грибів заробляли собі на прожиття ,на ліки , а тепер таких виставляють чуть не героями які в "боротьбі" чуть не загинули.А справа тут в незаконно зароблених коштах , нехай поліція заодно так оперативно розслідує звідки в цього такі гроші , і чи сплатило воно всі податки.і кому відкати носило щоб ліс знищувати
дядько з К-КАШИРЩИНИ Показати IP 29 Травня 2019 12:47
А тут і невеликий секрет по відкатам, лісники і лісничи в долі і них же директор
Анонім Показати IP 18 Липня 2019 09:19
Як призвище і побатькові славіка той шо нападав?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus