USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Хто у Луцьку хоче уникнути сплати земельного податку

17 Лютого 2016 17:01
Низка державних установ, серед яких військові частини та Луцький міськрайонний суд, просять звільнити їх від плати за землю.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 17 лютого.

Депутатам презентували проект рішення про звільнення від сплати земельного податку.

«Звільнити з 01.03.2016 року від сплати земельного податку у розмірі 100 відсотків: (їх частинами) сплачується на загальних підставах», - йдеться у проекті рішення.

Як повідомила директор департаменту фінансів та бюджету Луцької міської ради Лілія Єлова, окрім вказаних у проекті рішення суб’єктів, з проханням звільнити від земельного податку звернулися інші установи. Так, УСБУ у Волинській області просить звільнити від плати за ділянку площею 3,6 гектара по проспекту Василя Мойсея. Луцький міськрайонний суд просить звільнити від плати за ділянку площею 0,8 гектара на вулиці Лесі Українки, 24. Обласне казначейство також звернулося з аналогічним проханням. Управління державної пенітенціарної служби у Волинській області просить звільнити від плати за ділянку, на якій розташований Луцький слідчий ізолятор (площу ділянки не повідомляють).

Площа ділянки військової частини 1141 - 1,4 гектара, прикордонного загону – 17 гектарів (сума сплати – 65,8 тисячі гривень на місяць). Наразі всі необхідні документи надали лише Нацгвардія та ДСНС, щодо Прикордонного загону у депутатів виникли питання щодо використання ділянок (на одній з них ведеться житлове будівництво).

Члени комісії вирішили підтримати звернення УСБУ та Державної пенітенціарної служби, додавши їх до проекту рішення. Луцькому міськрайонному суду та Державному казначейству вирішили відмовити у звільненні від земельного податку. Питання планують розглянути знову під час наступного засідання комісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 17 Лютого 2016 17:07
клас. я також хочу, щоб мене звільнили від податків. та й взагалі від будь-яких обовязків. в УРкаїні закон як дишло - куди повернеш, туди й вийшло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus