USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Хтось на урочисту лінійку, а хтось – на уроки: луцький НВК № 9 зустрічає учнів. Фоторепортаж

2 Вересня 2019 12:04
Сьогодні, 2 вересня, луцькі школи відзначають свято Першого дзвоника. Однак, цьогоріч урочистості проходять по-різному. Зокрема у НВК №9 на святкову лінійку зібралися учні перших, п’ятих, дев’ятих, десятих та одинадцятих класів. Усі ж інші розійшлися по класах, де на них чекала тематична лекція на вільну тему та подальші уроки за розкладом.

Нагадаємо, раніше рішення про перенесення урочистостей на 2 вересня прокоментувала начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко. З її слів, перенесення свята пов’язане з тим, що 1 вересня припадає на неділю. Однак остаточне рішення, щодо того, коли проводити свято, залишалося за дирекцією навчальних закладів.

Святкова лінійка розпочалася із урочистого представлення одинадцятих класів. Опісля під оплески вийшли учні перших класів із класоводами.
Програма лінійки цьогоріч була максимально компактною та динамічною – вітальні слова від директора закладу та педагогів, пісенний і танцювальний подарунок від учнів та вітальні слова від першачків. А ще на лінійку завітав особливий гість – велетенський білий ведмідь. Саме він провів малечу через Ворота Знань на перший у їхньому житті урок.


Думки батьків щодо такого формату святкування Дня знань – із перенесенням на 2 вересня розійшлися. Зокрема, дехто не задоволений ситуацією, адже звик зустрічатися першого навчального дня усім разом – із класоводом і дітьми. Хтось вважає, що не правильно одразу «завантажувати» дітей після канікул повноцінними уроками.

Однак, є і ті, хто бачить плюси у цьому рішенні. Наприклад, багато батьків змушені відпрошуватися з роботи, аби бути з дитиною на лінійці. Тож, сьогодні у них такої необхідності немає. Інші ж, взагалі вважають, що такі урочистості – радянський пережиток і для них це ще один крок до модернізації освіти та суспільства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Андрій Показати IP 2 Вересня 2019 12:17
Дивно сьогодні в раді комітети а якже прогули?
Совок Показати IP 2 Вересня 2019 12:50
Верівно відійти від совка не можуть. На чорта ті лінійки і позорна форма. Як раби. Вже і закон прийняли про форму .. всерівно всі однакові.
Анонім Показати IP 2 Вересня 2019 13:43
Не зрозуміло дівки прийши на дискотеку чи вчитися. цікаво як батьки настарчаться на ці нові наряди в школу. Більше тижня в однаковому ходити - це уде озорно
Ну ну Показати IP 2 Вересня 2019 17:04
Дубина, воно таке і є.
Проти Показати IP 2 Вересня 2019 19:35
Як можна було розділити так дітей? Одним свято, іншим повноцінний навчальний день. Та європейська модель освіти -це повний дибілізм. Якщо нічого свого не можете придумати,не треба руйнувати те, що втілювалось роками.
Факт Показати IP 3 Вересня 2019 06:49
Казарма-зона, наглядачі-батьки,маленькі паціенти без права вибору і цеппери по периметру-відмуштрований системний персонал...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus