USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Хвороба омолодилася»: розповіли, чому молодь стала важче переносити COVID-19

15 Жовтня 2020 09:42
Молодь, яка раніше легше переносила коронавірус, сьогодні хворіє в більш важкій формі.

Про це розповіла головлікар столичної клінічної лікарні № 4 Тетяна Мостепан, повідомляє УНІАН з посиланням на «Обозреватель».

Вона уточнила, що коронавірус легко переносять молоді люди з сильним імунітетом. У групі ризику, за її словами, знаходяться люди з супутніми хронічними захворюваннями в області кардіології, онкології, цукровим діабетом і ожирінням.

«Але мушу сказати, що останнім часом досить складно переносять хворобу і пацієнти більш молодого віку. Хвороба омолодилася», – сказала лікар.

Медик пояснює: захворювання вражає абсолютно всі вікові групи, проте хворіють люди по-різному.

«У молодих людей воно більш легке. Як би там не було, воно і залишається більш легким. Більшість реанімаційних хворих – це вікова група з супутніми захворюваннями», – розповіла Мостепан.

Причиною зростання важких хворих серед молоді лікар назвала несвоєчасне звернення до сімейного лікаря.

«Починають лікуватися вдома з Інтернетом, призначати самі собі нереальну антибактеріальну терапію, якісь ліки. Але я хочу, щоб всі зрозуміли: кожна таблетка має свою побічну дію. Кожне лікування має свої наслідки. І саме таких хворих ми сьогодні бачимо – самі лікуються вдома, а потім ми боремося не тільки з коронавірусною хворобою і з її ускладненнями, а ми ще боремося з ускладненнями, які вони придбали, приймаючи неконтрольовану терапію», – зазначила вона, закликавши всіх звертатися до лікаря при перших симптомах захворювання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus