USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

МИ ЦЕ БАЧИЛИ: домашні тварини - на операційному столі. ІНТЕРВ’Ю.ФОТО

11 Серпня 2013 08:00
У період спеки домашні улюбленці часто труяться несвіжою їжею, яку не спромоглися перевірити господарі. Ветеринари Луцька дають практичні рекомендації щодо того, як вберегти тварин від потенційних небезпек.

Так, значним попитом у Луцьку сьогодні користуються послуги ветеринарів. Це, показує практика, зумовлено тим, що люди все частіше заводять домашніх улюбленців, яких доглядають і огортають любов’ю. Однак тварини так само, як і люди, часто хворіють, у них трапляються переломи, і їх не рідко доводиться лікувати та оперувати.

Напередодні Дня ветеринара кореспондент Волинських Новин відвідав одну із приватних ветеринарних клінік Луцька, поспостерігав за роботою персоналу і поспілкувався із клієнтами клініки, які приводять своїх тварин.

Господарка собачки на прізвисько Бублик, породи мопс, каже, що свого песика привела на рентген та УЗД. Жінка запевняє, їй не шкода ніяких грошей на лікування свого улюбленця, головне - щоб її пес був живим та здоровим. Вона від щирого серця дякує працівникам клініки за їхню роботу і вітає з Днем ветеринара. Адже жінка переконана, що професія ветеринара потрібна не менше, ніж медик – для людини.

Тетяна Шопулко – лікар-ветеринар, працює з тваринами дуже давно. Вона розповідає, що люди її професії щодня рятують чимало домашніх улюбленців. Але приносять їх переважно на стерилізацію чи кастрацію.

Зі слів лікаря, ветеринарна медицина у Луцьку процвітає. Наші лікарі переймають сучасні методи лікування. Тетяна Шопулко також зазначила, що у їхній клініці є все необхідне обладнання для діагностування та лікування пацієнтів. Зокрема у них є рентген апарат, обладнання, яке робить загальний аналіз крові і апарат, який робить УЗД (ультразвукове дослідження).






Ветеринари нерідко для лікування тварин використовують медичні препарати, які призначені для людей.


Тетяно Дмитрівно, скажіть у чому полягає різниця між лікуванням тварин і людей?
- Важко сказати про різницю у лікуванні тому, що я не медичний, а ветеринарний лікар. Але можу сказати, що анатомія - та сама, принципи лікування теж можуть бути подібними. Ми використовуємо препарати , які призначені для людей, тому що у ветеринарії таких немає. Останнім часом хвороби тварин подібні до людських, наприклад, рак, пухлини, цукровий діабет тощо. Ми також проводимо операції, але їх успішність залежить від оперативності втручання. Тобто не відтягувати до останнього. Бували випадки, коли розрізаєш живіт, а там майже все у гною, то в такому випадку - пан або пропав, шанс на порятунок невисокий.

Чи може негативно вплинути літня спека на здоров’я тварини?
- Звичайно, найчастіше ми спостерігаємо отруєння несвіжою їжею. Не винятком є і корми, які теж мають свій термін придатності. Тому порада господарям: якщо ви бачите, що продукт харчування є несвіжим, від нього тхне і ви не хочете це їсти, то ні в якому разі не давайте своїй тваринці. Їй така їжа теж на користь не піде.

За час роботи ветеринаром траплялися з Вами якісь кумедні ситуації?
- Як таких кумедних ситуацій не було, але і без усмішок не обходиться. З тваринами приємно працювати, хоча вони часом бувають неслухняні, але все одно вони набагато терплячіші за людей. Користуючись нагодою, хочу привітати із Днем ветеринара усіх працівників цієї галузі. Бажаю своїм колегам терпіння, поваги, взаєморозуміння, хороших клієнтів і пацієнтів.



















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
олег Показати IP 11 Серпня 2013 13:45
Неодноразово доводилось возити свого кота в дану лікарню, дуже приємні і кваліфіковані лікарі, всім рекомендую, завжди допомагали.
треба до олег Показати IP 11 Серпня 2013 14:39
яка це і на якій вулиці?
Рома до олег Показати IP 11 Серпня 2013 15:44
Теж цікавить, що це за лікарня, і де знаходиться?
олег Показати IP 11 Серпня 2013 16:56
ОЛТАН ВЕТ, м.Луцьк пр-т Грушевського,27.
няня Показати IP 11 Серпня 2013 19:44
Найкращій лікар мені - це Олександр (вдень і вночі завжди готовий допомогти вашій тварині) і дуже уважна на прийомі - Вікторія.
ні до няня Показати IP 20 Квітня 2015 10:17
найкраща Віка
олег Показати IP 11 Серпня 2013 20:00
Я свого кота лікував і в Тетяни і в Олександра, обоє молодці.
лучанка Показати IP 25 Березня 2015 20:35
тут справжні специалісти, не те що на Франка ..маленький-рижий злий лікар Сергій !!!!!!!!!!!!!!!
Катя Показати IP 20 Квітня 2015 10:16
Найкращі лікарі
сергій Показати IP 8 Грудня 2015 20:42
не підкажете номер телефону
Макс Показати IP 10 Березня 2016 13:45
Самий к*нч*ний лікар Тетяна Шопулко
Дядя Віталік до Макс Показати IP 2 Вересня 2017 13:56
Перш ніж ображати гарного Лікаря треба подивитись на себе в дзеркало чи все гаразд
Наташа Показати IP 30 Жовтня 2018 16:31
Олександр - професіонал, а от Віка ледь не залікувала мого кота. тепер, по-моєму. вона в іншій клініці "лікує".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus