USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як волинські мальтійці африканського студента рятували. МИ ЦЕ БАЧИЛИ

14 Грудня 2013 18:00
Добро існує там, де його постійно творять. У Луцьку такою «кузнею милосердя» є Мальтійська служба допомоги, яка ось уже 18 рік живе за таким принципом.

Мальтійська служба допомоги - організація міжконфесійна і не є релігійного спрямування, як багато хто вважає. ЇЇ волонтери надають різноманітну допомогу тим, хто її найбільше потребує, більш ніж в 170 країнах світу. Вони постачають до лікувальних установ інвалідні візки, ліжка, ортопедичну техніку, одяг та допомогають людям з обмеженими можливостями у нелегкому повсякденному побуті. Загалом, служба надає допомогу тим, хто її потребує – одиноким людям, хворим, багатодітним, сиротам.

Зі слів одного із благодійників, Ігоря Онісімова, для того щоб людина отримала одяг та речі першої необхідності, потрібно просто завітати до мальтійців.
«Не було такого випадку, коли хтось із тих, хто потребує допомоги її не отримав, якщо потрібні речі є у наявності. Принести ці речі можуть усі небайдужі. От і зараз до дня Святого Миколая ми проводимо збір коштів, іграшок та книжок. Ми не просто розвозимо іграшки, адже дітям потрібна увага, у нас є ціла вистава – з ангелами, тваринками, Миколаєм. Звісно, робимо усе з дозволу міської влади», - зауважив пан Ігор.

Головний «ревізор» країни Ольга Фреймут відпочивала у мальтійському таборі
«Займаються збором коштів студенти-волонтери, до лав яких можуть потрапити усі охочі. Обов’язки - різні: хтось збирає гроші, хтось допомагає немічним людям та інвалідам у побуті, інші копають городи весною.
А ось літом головний офіс мальтійців надає кошти, техніку та транспорт, аби 50 кращих волонтерів мали змогу поїхати відпочити на Світязь у літньому таборі. Також беруть з собою сиріт та інвалідів. До прикладу, того року разом з нами відпочивали Сергій Притула, Олександр Педан та Ольга Фреймут.
Є у мальтійців і дві спецмашини швидкої допомоги. Вони - для людей, яким необхідно якнайшвидше дістатися до іншого міста на операцію.
Очолюють Мальтійську службу допомоги 90-літній Гюнтер Блеккер та його дружина Віра Блеккер.
«Одного разу мій чоловік Гюнтер приїхав до Луцька з гуманітарною допомогою, подивився як тут живуть люди й вирішив, що його покликання – допомагати. Зв’язався з німецькою мальтійською службою. З того часу минуло 18 років, як ми працюємо на Волині», - пригадує заступник директора Мальтійської служби допомоги Віра Блеккер.

Мальтійці працюють винятково за принципом волонтерства
«У нашій організації немає людей, які отримують заробітну плату, а роблять хороші справи лише на добровільній основі. До милосердя долучаємо і молодь. Кожен повинен зробити свій невеличкий внесок до того, аби подарувати дітям радість. Не достатньо просто прийти і віддати дитині подарунок, адже маля цього не запам’ятає. Малюки ж хочуть поспілкуватися з тим же Миколаєм, розказати віршика та обійняти його», - продовжує жінка.

Раніше організація отримувала іграшки у складі гуманітарної допомоги, але ось уже 6 місяців з цим величезні пробеми, мальтійці змушені проводити різні акції.
«Сподіваємося, що люди з щирим серцем принесуть нам хороші іграшки, а вже цукерки і цитрусові ми закупимо за зібрані гроші. Наші волиняни кинути щось у скриньку кинуть, а от принести щось – не дуже поспішають, лінуються», - каже пані Віра.

Рятувати студента із Африки відмовилось 4 лікарні

Кожного року мальтійці супроводжують власними автівками швидкої допомоги так звані «прощі» паломників.
От, до прикладу, із села Турка, що на Львівщині, до села Більшивці в Івано-Франківськівській області люди пройшли пішки 180 кілометрів за 5 днів.
Пані Віра розповіла, як одного разу мальтійці врятували життя африканцеві, якому під час одного з таких походів стало зле. Хлопець навчався у Полтаві. Як виявилось, у нього були проблеми з шлунком. Лише завдяки тому, що поруч їхала наша швидка, темношкірому студенту вдалось врятувати життя.
«Пам’ятаю, об’їздили 4 лікарні. Ніхто не хотів братися за лікування хворого. Уже в п’ятому лікувальному закладі мальтійці заявили, що нікуди не поїдуть, поки хлопцеві не нададуть медичної допомоги.

Також мальтійці організовують Пасхальні зустрічі з інвалідами, якими опікуються.
«Люди приходять до нас хто на візках, а хто власними ногами. Ми накриваємо їм столи із наїдками, чаєм та соком. Для деяких людей з обмеженими можливостями це – єдиний вихід у світ. Вони бачать і цінують ту прихильність та любов, з якою ми до них ставимося», - розповіли волонтери.
Так, долучитися до добрих справ покровителя Луцька Святого Миколая та принести іграшки для маленьких сиріт можна за адресою: Луцьк, вулиця Кафедральна, 17. Також можна допомогти і коштами: Код за ЄДРПОУ 21746821, Поточний рахунок 26001234867001 ВГРУ ПАТ КБ «Приватбанк» у Луцьку, МФО 303440.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
007 Показати IP 14 Грудня 2013 23:52
4-та фотка 1 - ша зліва -Ольга Фреймут ? Подібна - Молодець ...!? А станцювати слабо ....!!!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus