USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хвиля заворушень на Сході: петарди, димові шашки, бійки

6 Квітня 2014 21:36
Сходом України у неділю, 6 квітня, прокотилася нова хвиля штурмів і захоплень. У Донецьку, Луганську і Харкові проросійські активісти практично синхронно пішли в наступ, йдеться у сюжеті ТСН.

Донецьк

Невдовзі після штурму Донецької ОДА проросійські активісти відчинили двері, і зараз туди може зайти будь-хто. Проте самі бойовики заявляють, що не підуть доти, поки депутати не проголосують за референдум про статус Донецької області. Звучали навіть заклики приводити депутатів сюди силоміць. Примітно, що міліція лише спостерігає. Поруч стоїть водомет, але його чомусь вирішили не застосовувати.

Ще до захоплення правоохоронці - а їх було не менше трьохсот - стояли кордоном. Його спробували прорвати близько півсотні найактивніших парубків у медичних масках та балаклавах. У скляні двері полетіло каміння і вибуховий пакет. Прорватися через центральні двері не вдалося, тоді активісти обійшли будівлю, зламали ґрати і потрапили у внутрішній двір. Там розбили вікно на другому поверсі і пробралися у будівлю. Над входом повісили банери організації Донецька республіка. Зняли український прапор з флагштока і замість нього вивісили російський триколор. Також викинули державні прапори з 11-го поверху, де розміщені кабінети губернатора та його заступників.



Пізніше з'явилася інформація, що міліція почала розслідування за статтею масові заворушення і створила слідчо-оперативну групу, яка встановлює організаторів та найактивніших учасників захоплення.

Луганськ

В Луганську сепаратисти узяли штурмом будівлю СБУ і вивісили там прапор Росії. Спочатку вони закидали будівлю яйцями та пластиковими пляшками, а згодом пішли на штурм. Вибили вхідні двері, розтрощили вікна, кілька штурмовиків вдерлися на дах ганку, розбили вікно другого поверху і почали кидати каміння, цеглу, димові шашки та петарди. Жбурнули також коктейль Молотова, але вогонь швидко загасили зсередини.

Міліція завадити штурму навіть не намагалася. Штурмовики дозволяли знімати себе лише людям з посвідченнями російських ЗМІ. До українських медійників ставилися дуже агресивно. Оператора місцевого каналу вдарили по голові, працівнику інтернет-телебачення зламали камеру.

Пізніше до СБУ приїхали голова Луганської облдержадміністрації та керівник обласної міліції, після чого один з лідерів сепаратистів повідомив про досягнуту домовленість про звільнення раніше затриманих шістьох проросійських активістів.

Зараз відомо про двох постраждалих – у бійця внутрішніх військ травма хребта, а у жінки-мітингувальниці - голови.

Харків

У Харкові проросійські активісти після мітингу ходили з пікетами біля консульства Росії та Польщі. Відтак, з'явилися чутки про те, що неподалік помітили "Правий сектор". Натовп з георгіївськими стрічками вирушив на пошуки. Міліція встигла стати кордоном, щоб захистити два десятки хлопців, яких назвали бандерівцями. Але під російськими прапорами було близько 2 тис. людей. Міліцейський кордон вони прорвали. Зчинилася бійка, було чути вибухи. Поранених хлопців з українською атрибутикою правоохоронці заховали в автозаку, але вивезти не змогли, бо дорогу заблокували автівки з російською символікою.

Пролунав ультиматум - "Правий сектор" живим зможе вийти тільки навколішки. Лише після коридору ганьби міліціонерам дозволили забрати людей з місця побоїща. А проросійський натовп зараз вирушив до обладміністрації.

На часі у Харкові перед облдержадміністрацією триває мітинг прихильників федералізації. На площі Свободи, ближче до будівлі ОДА, зараз перебувають близько двох тисяч людей, але активісти продовжують прибувати. Організатори заходу закликали людей скликати на площу всіх знайомих, щоб "підтримати Донецьк і Луганськ", де сьогодні відбулося захоплення адміністративних будівель.

Як повідомлялося раніше, Турчинов терміново радиться із силовиками, як вгамувати Луганськ та Донецьк. Виконувач обов'язків президента скликав термінову нараду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Знаючий! Показати IP 6 Квітня 2014 21:53
Хлопці! Записуйтесь в Правий сектор. Зарплата - 3000 грн. в місяць. Інформація достовірна.
данильчуку и гузю до Знаючий! Показати IP 6 Квітня 2014 22:36
Незалежність захищатимети у домівках? Чі може поїдити лад наводити? Ой забув люстрацію ж треба проводити. Ну люструйте пока держава гине....
Анонім Показати IP 6 Квітня 2014 22:07
chjjjm m .ggghh
Восток Показати IP 6 Квітня 2014 22:14
Восток майданит....
Свобода Показати IP 6 Квітня 2014 22:15
Свободу не спинити!!!!
Хунту геть Показати IP 6 Квітня 2014 22:15
Хунту геть!!!
Olha Показати IP 6 Квітня 2014 22:16
Україні потрібен Янукович і децентралізація.Хунту -ГЕТЬ! З хунтою Україна втрачає територію.
Джулія до Olha Показати IP 7 Квітня 2014 19:06
Після ВСЬОГО, що було, Ви ще згадуєте Яника??? Це гірше москальства.
Майданутим Показати IP 6 Квітня 2014 22:36
А що ви думали? Що це кінець? Змінили одну банду на іншу та випустили Юльку - злодійку...
лучанин Показати IP 6 Квітня 2014 23:00
там все законно.. люди проводять мирну демонстрацію заради свободи від влади яка їм не подобається )) все як і пару місяців тому.. тільки не зрозумію чому їх сепаратистами обзивають.. раніше їх називали революціонерами..
Всезнайко до лучанин Показати IP 6 Квітня 2014 23:14
Згідний... Причому, попередня влада була легітимна.
Революціонер до лучанин Показати IP 6 Квітня 2014 23:31
Таких як ви якраз називають сепаратистами! Пару місяців тому люди боролись за Україну, а ці вивішують прапори іншої держави. Невже так важко побачити різницю. Мені шкода таких примітивних людей, як ви. Хочуть жити під прапорами Росії- нехай переїдуть на кілька кілометрів. Тим кому влада не подобається хай почекають до травня і обирають, а приспічило - чємадан> вакзал> расєя
лучанин до Революціонер Показати IP 6 Квітня 2014 23:51
За що ви бля боролись? за повне падіння гривні на коліна?..за повний провал економіки країни? за сьогоднішні ціни на бензин та газ? за те що із-за вашого бажанння прийти до корита родини сходу і заходу дивляться вовком один на другого? ви маючи одну звилину і та до заду веде, ніколи не думали що будь-яка дестабілізація веде падіння на коліна?? скільки можна тримати люд на колінах.. ??? шкода що всіх емоцій не передам бо видалять мою відповідь..
Революціонер до лучанин Показати IP 7 Квітня 2014 00:35
Миттєва пАкращення могли обіцяти тільки пАпірЄднікі, яким Ви, як я розумію, вірили. Подивіться на історію інших країн, які кілька років тому були теж на колінах, а тепер досягли нормального рівня життя. Та сама Польща, Грузія. Є певний процес і він повинен пройти. Потерпимо. Ми не першопрохідці. І на рахунок корита.....на майдані стояли сотні і тисячі, а до влади прийшли одиниці, до яких я не належу. І як раз таки зараз люди з Заходу і Сходу почали єднатись, як то кажуть " нет худа без добра". А якщо Ви дивитесь на когось вовком, то це Ваша особиста позиція. Дестабілізація буде і це всі розуміють, тільки от до неї нас привели пАрядАк і стабільність....у Межигір'ї.
111 до Революціонер Показати IP 7 Квітня 2014 01:26
нічого не міняється в ваших головах, як завжди - у всьому винуваті попередникі. святі революціонери
Артем до Революціонер Показати IP 7 Квітня 2014 07:09
Ну ты и тупой!Приведи хоть один аргумент в пользу майданутой власти?Хоть один где они еще не обгадились?Они за пол года смогли нанести нашей стране такой урон которого мы не получали при всех войнах вместе взятых.И это только начало правления этих иуд.Забирай это быдло Турчиновско-Яценюковское к себе на западную Украину и пусть они "покращують" твою жизнь.Через месяц траву как во времена войны вместо продуктов жрать будете.
Дід Панас до Революціонер Показати IP 7 Квітня 2014 12:55
збирай шмотки і в Польщу переїдь кілька кілометрів, будеш паном у пана працювати
Анонім Показати IP 6 Квітня 2014 23:36
УРАААА замынемо гузькыв на норимальних!!!!
Восток Показати IP 7 Квітня 2014 00:26
Восток выбирает свободу!
Схід до Восток Показати IP 7 Квітня 2014 00:37
Від кого? Якщо в тандемі з Путіним, то хіба свободу від здорового глузду)
Анонім до Восток Показати IP 7 Квітня 2014 01:57
Правильно-дивись і Волинь підтянеться до сходу.Тримайтесь-ви супер і успіхів у подоланні хунти
Ашо Показати IP 7 Квітня 2014 00:52
Путiн рижий лис
Володимир Показати IP 7 Квітня 2014 07:13
Східноукраїнські сепаратисти навчилися в галицьких та волинських бандерівців мирно захоплювати владу. Слава Данильчуку та Гузю за науку!
луцьк Показати IP 7 Квітня 2014 10:33
Ненавиджу теперишню владу хоча за то, що Крима нашого більш немає, що на свою зарплату буду тепер не жити, а існувати. Реально не знаю. як тепер можна про щось мріяти і планувати. Життя стає не в радісь.
лучанин Показати IP 7 Квітня 2014 20:54
Настала пора, коли кожен із нас постав перед вибором часу: До влади пруться старі брехуни, наперсточники й свинопаси! Гвалтують державу й складають до ніг, п’ючи нашу кров, як вампіри, Навколо руiн, обсцикаючи снiг, крокує це стадо до прірви... Нацисти й бандити прийшли на Майдан - Тепер уже вищого класу! Бо вже не шапки, а мільйони крадуть – Народе, Убий п***сiв! За те що Вкраїну продали ВОНИ – І всі заповіти Тараса, Привели сюди унiатських попів – Народе! Убий п***сiв! Нацисти знов правлять свій відьомський бал, Зійшла, мов зоря, їхня раса... Для них ми - раби, вороги, москалi... Народе! Убий п***сiв! Тебе не забуде Вкраїна, як ти, звичайний шахтар із Донбасу, Рiшуче візьмеш в своi руки кайло… І вб’єш п***сiв! Нема в нас святішої більше мети, чи іншого спасу! У бога прощення піди попроси - І вбий п***сів! Юрко Винничук .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus