USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Кіберполіція викрила розповсюджувача вірусу Petya

7 Серпня 2017 15:52
Оперативники відділу протидії кіберзлочинам в Чернігівській області встановили зловмисника, мешканця міста Нікополь, який, шляхом розміщення в мережі інтернет безкоштовних відео роликів, поширював серед користувачів шкідливе програмне забезпечення, повідомляє прес-служба поліції Чернігівської області.

"51-річний житель Дніпропетровської області на файлових обмінниках і на соціальних каналах мережі Інтернет виклав відео з детальним описом того, яким чином можна запустити вірус Petya.A на комп'ютерах. У коментарях до відео чоловік розмістив посилання на свою сторінку в соціальній мережі, на яку він завантажив сам вірус і поширив його користувачам мережі Інтернет", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного співробітники кіберполіції вилучили комп'ютерну техніку, за допомогою якої поширювався комп'ютерний вірус Petya.

"Крім того, виявлені файли з шкідливим програмним забезпеченням, яке за висновком експертів є вірусом Petya", - йдеться в повідомленні.

За інформацією кіберполіції, вірус скачали близько 400 разів.

У кіберполіції також заявили, що "встановлений перелік компаній, які вирішили скористатися загальнодержавною кібератакою і навмисно завантажували собі даний вірус для приховування своєї злочинної діяльності та ухилення від сплати штрафних санкцій державі".



Нагадаємо, наприкінці червня 2017 року відразу кілька українських державних та приватних компаній, а також банківських установ
. Вірус атакує комп'ютери під управлінням ОС Microsoft Windows шляхом шифрування файлів користувача, після чого виводить повідомлення про перетворення файлів з пропозицією здійснити оплату ключа дешифрування у біткоїнах в еквіваленті суми $300 для розблокування даних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
W17 Показати IP 7 Серпня 2017 16:04
Яка дурня.......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus