USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кількість дітей збільшується: як працюють луцькі дитсадки в умовах карантину

16 Червня 2020 12:32
В обласному центрі Волині працюють усі 42 заклади дошкільної освіти. Роботу побудували так, щоб більшість часу діти проводили на вулиці. Натомість щодня кількість дітей у ЗДО збільшується.

Про це повідомили 16 червня під час оперативної наради у Луцькій міській раді.

Як розповіла начальниця управління освіти Зіновія Лещенко, з 3 червня розпочав роботу 41 заклад дошкільної освіти, окрім садочка № 18. На сьогоднішній день в особливому режимі, пов’язаному з карантином, працюють усі заклади дошкільної освіти.

З її слів, управлінням освіти проведена належна організаційна робота щодо відновлення функціонування закладів дошкільної освіти. Зокрема, на платформі ZOOM проведена нарада з керівниками ЗДО, у соціальних мережах батьків повідомили про особливості діяльності ЗДО у період послаблення карантину. Також для батьків підготували інформаційні матеріали про необхідність дотримання протиепідемічних вимог, проведено і щоденно проводиться кварцування бактерицидними лампами вікових груп згідно із затвердженим графіком, проведено акарацидну обробку територій ЗДО від кліщів, забезпечено регулярне прибирання приміщень та проведення дезінфекції поверхонь через кожні 2 години.

Окрім того, для відкриття закладів дошкільних закладів освіти закуплено товарів на суму майже 1,4 млн грн: антисептики, дезінфекційний засіб «Біохлор», паперові рушники, маски медичні, рукавички нестерильні, пірометри (інфрачервоний термометр безконтактний – 433 шт. на кожну вікову групу та на кожен заклад).

«На сьогоднішній день кількість дітей з дня відкриття дитсадків збільшилася – заклади дошкільної освіти відвідує близько 2 тисяч 500 дітей. Практично кожного дня кількість зростає на 100-120 дітей. Відповідно до закону про дошкільну освіту у групах не може перебувати більше 15 дітей. Наразі у групах – 5-дітей, що є непоганим показником», – зазначила Зіновія Лещенко.

Вона наголосила, що наразі роботу зорієнтовано так, щоб більшість часу діти проводили на вулиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus