USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Кількість МАФів врегулює не мораторій, а економіка», - Ігор Поліщук

26 Серпня 2016 19:59
Кількість МАФів у Луцьку врегулює не «мораторій», яким обранці громади пропонують обумовити видання дозволів на встановлення малих архітектурних форм у місті, а сама економіка.

Про це під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту сьогодні, 26 серпня, повідомив депутат Луцької міської ради Ігор Поліщук.

З його слів, з початком такого роду реформи у Луцьку, сотні людей уже втратили єдине джерело доходу й, відповідно, роботу. Та й схема й порядок отримання дозволів на встановлення малих архітектурних форм, на думку депутата, не відповідає справжнім реаліям життя.

«Нема необхідності регулювати кількість МАФів у Луцьку, бо їх кількість врегулює сама економіка. Простіше кажучи, якщо МАФ нерентабельний, його просто закриють», - зазначив Ігор Поліщук.

На його думку, процедура регулювання кількості МАФів повинна мати виключно конкурентну основу.

«Потрібно, аби між власниками МАФів була боротьба за якість, цікавість… Тому виходом із ситуаціє є заохочення «живої конкуренції», тобто організації міні-конкурсів на архітектурні форми», - наголосив обранець громади.

На це заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко зазначив, мовляв, йому уже не одноразово прямим текстом казали, що він «консервує» старі МАФи, а новим не дає можливості «вклинитись» у бізнес.

Тож, луцькі обранці громади ідею щодо заохочення конкуренції між власниками МАФів підтримали.

Нагадаємо, проект рішення, яким пропонують обумовити видання дозволів на встановлення малих архітектурних форм у Луцьку, готують у міській раді. Під час засідання виконавчого комітету, що відбулось 17 серпня, заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко повідомив, що на чергову сесію готують проект рішення про введення «мораторію» на встановлення таких кіосків. Однак, 25 серпня 2016 року під час засідання комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, у її членів виникли побоювання, що цей проект рішення може утискати права підприємців. Про це заявили і присутні представники ДФС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus