USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Луцьку пішоходи на «зебрі» спровокували ДТП?

11 Червня 2014 16:12
У Луцьку по проспекту Волі не розминулися дві іномарки.

Дорожньо-транспортна пригода трапилась близько 14:30. Зі слів очевидців, червона автівка марки Ford Scorpio рухалась проїжджою частиною. У той час на пішохідному переході несподівано з’явились люди. Аби не травмувати пішоходів, водію довелось різко загальмувати. Тож, у той момент, коли Ford почав гальмувати, люди дійшли до середини «зебри». Саме тоді з другорядної дороги раптово й виїхала чорна автівка марки Mitsubishi, водій якої, ймовірно, сподівався «проскочити» далі, однак вчасно вдарив по гальмах.


Як наслідок, обидва автомобілі зіткнулися й зазнали незначних механічних ушкоджень. За станом на 14:50 спірне питання на одвічну тему «хто винуватий, а хто ні» досліджували працівники ДАІ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
тарас Показати IP 11 Червня 2014 16:17
треба їздити уважніше і повільніше у місті за межами їдьте швидше а то і так стільки людей гине на дорозі
Сашко Показати IP 11 Червня 2014 16:47
Обох показово наказати...знахабніли зовсім...місто...люди...а воно летить...
Муха до Сашко Показати IP 12 Червня 2014 10:33
"знахабніли зовсім...місто...люди...а воно летить..." Перш ніж ставити свої пішохідні лапи на проїздну частину,треба повернути голову і переконатись у відсутності транспорту.Будеш за кермом-зрозумієш,а поки зароби на машину ніж херню базікати.
Я Показати IP 11 Червня 2014 17:23
Подумати тільки! Яка несподіванка - на пішохідному переході з"явилися пішоходи! Цеж треба! А не йух "проскакувати" на переходах, бо таке часто повторюється, коли один водій зупиняється щоб пропустити пішоходів, а якесь падло обов"язково повз хоче проскочити, і по йух йому , що із-за тієї машини, що зупинилась ймовірно вийдуть люди, а воно ж їх не бачить так, як і пішоходи його, і може збити. Скакуни таким проскакувальникам відривати треба. А швидкість збавляти і уважність посилену вмикати потрібно перед пішохідним переходом завжди, тоді й несподіванок буде менше і реагувати на них буде легше.
Ага до Я Показати IP 11 Червня 2014 18:29
Придбай собі авто. Відношення до пішоходів одразу змінеться.
Угу до Ага Показати IP 11 Червня 2014 18:43
Чим більше наб'ють,тим безпечніше пішоходам буде.Дураків і наглоти не шкода.
Лучанин до Ага Показати IP 11 Червня 2014 18:59
А це стосується тільки тих хто зараз собі придбає авто чи взагалі всіх водіїв? Є люди які тільки доберуться до "крісла", то відразу стають нелюдями, а є такі, яких владне положення не бере і вони залишаються людьми. Те саме стосується і водіїв. Є такі які пам'ятають що вони і пішки теж ходять, а є такі які навіть в туалеті з машиною не розстаються і вважають що пішоходи це вже інший сорт. Так от не виходьте краще з машини, бо дуже багато таких як ви їздить, не дай Бог "себе в дзеркалі побачите"!
Я до Ага Показати IP 12 Червня 2014 10:56
Може ти собі й уявити такого не можеш, але я його маю. Тому знаю, що дебільні водії становлять загрозу і приносять шкоду не лише тим хто пішки ходить, а й тим що їздять в авто. Як ілюстрація - це ДТП - один водій нормальний, а інший дебіл, в результаті мозгодовбка двом.
Колік до Я Показати IP 11 Червня 2014 18:52
Почитай на дозвіллі можливо ,щось зрозумієш . Хоча сумніваюсь. 4.14. Пішоходам забороняється: а) виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху; б) раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід; в) допускати самостійний, без нагляду дорослих, вихід дітей дошкільного віку на проїзну частину; г) переходити проїзну частину поза пішохідним переходом, якщо є розділювальна смуга або дорога має чотири і більше смуг для руху в обох напрямках, а також у місцях, де встановлено огородження; ґ) затримуватися і зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов'язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху; д) рухатися по автомагістралі чи дорозі для автомобілів, за винятком пішохідних доріжок, місць стоянки і відпочинку.
Смішно до Колік Показати IP 11 Червня 2014 19:14
а) небезпека є постійно, поки на дорозі є такі "шумахери"; б) любий вихід на проїзну частину може трактуватись як раптовий, дивлячись хто їде за кермом; в)-;г) тобто якщо три чи два в одному напрямку, то можна? а якщо немає транспорту, а до пішоходного переходу пів дня йти? ґ)-; д) а якщо більше немає як пройти, тоді як? А більше в ПДР ніяких пунктів не існує? 18.1. Водій транспортного засобу, що наближається до нерегульованого пішохідного переходу, на якому перебувають пішоходи, повинен зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися, щоб дати дорогу пішоходам, для яких може бути створена перешкода чи небезпека. 18.3. Проїжджаючи повз пішоходів, які не встигли закінчити перехід проїзної частини і вимушено перебувають на острівці безпеки або лінії, що розділяє транспортні потоки протилежних напрямків, водії повинні дотримувати безпечного інтервалу. 18.4. Якщо перед нерегульованим пішохідним переходом зменшує швидкість чи зупинився транспортний засіб, водії інших транспортних засобів, що рухаються по сусідніх смугах, повинні зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися і можуть продовжити (відновити) рух лише переконавшись, що на пішохідному переході немає пішоходів, для яких може бути створена перешкода чи небезпека. 18.5. У будь-якому місці водій повинен пропустити сліпих пішоходів, які подають сигнал тростиною білого кольору, спрямованою вперед. 18.6. Забороняється в'їжджати на пішохідний перехід, якщо за ним утворився затор, який змусить водія зупинитися на цьому переході. МОЖЛИВО ДЛЯ КОГОСЬ ЦЕ БУДЕ НОВИНОЮ
Я до Колік Показати IP 12 Червня 2014 11:11
Для чого стільки тексту дам де можна сказати кількома словами : переходити дорогу потрібно тільки на пішохідному переході, лише на зелене світло, а за відсутності світлофора тільки після того, як подивився вправо-вліво і пересвідчився в відсутності машин, про що кожна нормальна людина знає ще з дитсадка. Незалежно від того дотримуються цього пішоходи чи ні, водіям просто потрібно не перевищували швидкість в населених пунктах, максимально зменшували її перед переходами, школами , садочками і звичайно ж не "проскакувати" повз машини, які зупинились пропустити пішоходів, за таке взагалі прав позбавляти треба років на п"ять. Якби всі, і одна сторона і інша, дотримувались хоч цього мінімуму, то біди було б значно менше, але деж там, у всіх ,бл..ть, амбіції.
Церковна миша Показати IP 11 Червня 2014 18:52
Винний водій Mitsubishi однозначно. Він виїхав з другорядної на головну і одразу ж, наскільки видно з фото, намагався на пішохідному переході об" їхати форд. Тут порушення щонайменше двох пунктів ПДР водієм Mitsubishi. До водія форда претензій не може бути ніяких. Не міг же він людей давити. Хоча пішоходам теж слід пам"ятати, що "зебра" це єдине місце на проїжджій частині (нерегульованому перехресті), де вони можуть переходити дорогу, перед тим переконавшись чи не наближається до "зебри" авто. Такий пункт є у ПДР. Машина важить не два кілограми і різко спинити її навіть навіть коли вона рухається зі швидкістю 30 км за годину нереально. Все одно кілька метрів інерція буде.
Лучанка Показати IP 11 Червня 2014 20:24
100% винуватий водій Mitsubishi. Вирішив "порисачити" ось і результат. Що до шумахерів годжусь . Волинь посідає 4 місце за ДТП. Але і пішоходи в нас телята, а все через низьку культуру. Відсутність взаємоповаги призводить до відповідних результатів.
Лучанин Показати IP 12 Червня 2014 00:12
Якраз в цей час їхав там і бачив цей інцидент машин було в тому місці як ніколи, не дивно ще не розминулись а ще й пішеходи, взагалі дивний був відрізок по часу і місце - біля стоматології це ДТП а трохи далі біля Станції переливання крові Швидка забирала мужчину якому стало зле на зупинці, якась як лиха година була ця 14:30
пасажиро Показати IP 12 Червня 2014 00:34
всі тут дуже розумні, хто говорить про "ШУМАХЕРА", я як водій зі стажем кажу, що жінки, тим більше з дітьми (колясками) взагалі не звиртають увагу на авто, думають що вони головні....питання що простіше зупинити авто чи маму!!!!!
Муха до пасажиро Показати IP 12 Червня 2014 10:36
Золоті слова!+1000!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus