USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.85
  • PLN 9.72 9.90

Кількість пацієнтів зросла на 50%: як райлікарня на Волині допомагає військовим

21 Лютого 2023 12:54
Від початку повномасштабної війни в одній з лікарень Камінь-Каширського району на 50 % зросла кількість пацієнтів. Окрім жителів району, у медзакладі надають допомогу військовослужбовцям.

Про це розповів Суспільному директор Олег Бегаль.

Нині на лікуванні перебувають 25 бійців. Всього в медзакладі діють дев’ять відділень.

Івану Демчуку – 46 років. Боєць лікується у районній лікарні після поранення.

«20 травня отримав поранення і досі лікуюся. Білогорівка, поранення в ногу, кістку перебило. Уже більш-менш краще, чим було зразу», – говорить військовий.
Хірургічне відділення розраховане на 35 ліжкомісць. Нині воно повністю заповнене. Вісім пацієнтів – військові.

Схожа ситуація у неврологічному відділенні. «Стреси, неспокій відбивається на здоров’ї людей. Неврологічне відділення, там знаходяться після травм, мінно-вибухових травм, їх є більше п’яти», – розповіла завідувачка терапевтично-неврологічного відділення Леся Шпота.

Військовослужбовець Сергій Бакай отримав контузію у 2015 році під час служби в АТО. Нині лікується у неврологічному відділенні. «Головні болі, запаморочення, нудота часто і пам’яті немає. Планове прокапування що пів року», – говорить чоловік.
Зі слів директора медзакладу, зараз у лікарні бракує хірурга, акушер-гінеколога та реабілітолога. Двох медиків мобілізували. Фінансування медзакладу цього року зменшилося на 4,5 мільйона гривень. Попри це, каже Олег Бегаль, в лікарні продовжили капітальний ремонт приймально-діагностичного центру, який розпочали ще до початку повномасштабної війни.

На випадок відключення електроенергії у медзакладі встановили генератор, який повністю забезпечує пологове відділення, реанімацію і операційну, каже Олег Бегаль. В лікарні облаштоване протирадіаційне укриття, де на час повітряної тривоги можуть перебувати 400 людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus