USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Кількість померлих від коронавірусу у світі перевищила 4000

10 Березня 2020 12:40
Кількість людей, які померли внаслідок інфікування коронавірусом та викликаних ним ускладнень, перевищила позначку у чотири тисячі осіб.

У вівторок, 10 березня, влада Китаю повідомила про 17 нових летальних випадків захворювання, таким чином загальна кількість померлих людей у світі складає наразі 4,011 осіб, інформує DW з посиланням на AFP.

При цьому випадки зараження коронавірусом зафіксовані вже у понад сотні держав світу, їхня загальна кількість перевищує 110 тисяч.

Китай: коронавірус стрімко йде на спад

У Китаї, звідки коронавірус почав поширюватися планетою, протягом останніх тижнів фіксується значне зниження кількості нових випадків, а також смертності від захворювання. Так, у вівторок китайська влада поінформувала лише про 19 нових випадків, що є найнижчим показником з початку спалаху коронавірусу. Усі нові випадки – окрім двох, що були завезені з-за кордону – зафіксовані у місті Ухань, яке є епіцентром захворювання і де наразі було підтверджено найбільше випадків зараження. Усі летальні випадки також були у китайській провінції Хубей, столицею якої є Ухань.

У вівторок китайський лідер Сі Цзіньпін особисто приїхав до Уханю, щоб проінспектувати карантинні заходи у зв’язку зі спалахом коронавірусу. Це є першим візитом Сі до епіцентру спалаху коронавірусу з його початку у січні цього року.

Південна Корея: 131 новий випадок за добу

У Південній Кореї – третій країні у світі після Китаю та Італії за кількістю інфікованих коронавірусом – у вівторок повідомили лише про 131 новий випадок, підтверджений за попередню добу. Таким чином у цій країні вперше за останні два тижні за одну добу додалося менше 150 нових випадків зараження небезпечним вірусом. При цьому протягом понеділка від викликаних хворобою ускладнень у Південній Кореї померли троє осіб, збільшивши загальну кількість летальних випадків до 54. Загальна ж кількість підтверджених випадків у Південній Кореї становить 7,513.

Італія: помирають переважно люди похилого віку

Найстрімкіше останнім часом зростає кількість випадків інфікування коронавірусом та смертей від нього в Італії. Станом на 9 березня Італія офіційно посідає друге місце у світі після Китаю за кількістю інфікованих на коронавірус – 9172 особи, а також за кількістю летальних випадків – 463. При цьому вірус найважче вражає людей похилого віку – за даними Національного інституту здоров’я Італії, середній вік пацієнтів, які помирають від викликаних хворобою ускладнень, становить близько 80 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus