USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Кількість загиблих через землетрус у Марокко перевищила дві тисячі

10 Вересня 2023 10:28
Кількість жертв руйнівного землетрусу в Марокко, що стався 8 вересня, перевищила 2000 людей.

Про це пише CNN з посиланням на останню оцінку місцевої влади, передає Бабель.

Згідно з останніми даними Міністерства внутрішніх справ країни, щонайменше 2012 людей загинули й ще 2059 дістали поранення, 1404 – критичні.

«Проблема в тому, що там, де руйнівні землетруси є рідкістю, будівлі просто недостатньо міцні, щоб впоратися з сильними підземними поштовхами, тому багато з них руйнуються, що призводить до великої кількості жертв», – пояснив таку кількість загиблих почесний професор Університетського коледжу Лондона Білл Макгвайр.

Підземні поштовхи магнітудою 6,8 бала сталися увечері в пʼятницю у районі міста Марракеш – четвертого за величиною в Марокко, там проживають близько мільйона людей. За даними Геологічної служби США, це був найбільший землетрус у Марокко з 1960 року, коли загинули щонайменше 12 тисяч людей.

Уряд Марокко оголосив триденну національну жалобу за загиблими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus