USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Кількість викритих на Волині корупціонерів зростає

5 Вересня 2008 12:50
Аналізуючи стан боротьби з корупцією на Волині, гості Волинського пре-клубу наголосили: ефективній боротьбі стражів закону із його порушниками дуже заважає те, що громадяни не мають довіри до правоохоронців і співпраці зазвичай намагаються уникнути. Попри це, співробітники міліції за вісім місяців цього року викрили вдвічі більше злочинів, пов’язаних  із корупційними діяннями, ніж у 2007-му, – інформує 5 вересня репортер «Волинських Новин».
Так, управління СБУ у Волинській області, за словами начальник підрозділу його відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Віталія Долінка, цьогоріч відкрило 20 кримінальних справ та склало й передало до суду 16 протоколів. Загалом за 2007-2008 роки адмінпротоколів у «доробку» волинських есбеушників нараховується 61.
А співробітники міліції за вісім місяців цього року, як розповів начальник відділу корупції УБОЗ УМВС у Волинській області Ярослав Соломонюк, склали 34 протоколи за фактами адміністративної корупції та порушили 35 справ за фактами кримінальної корупції, по яких викрили 154 посадові злочини. Тут є і хабарництво (7), і зловживання службовим становищем (67), і службова недбалість (70), і привласнення майна (8), і перевищення власних і службових повноважень (1).
Правоохоронець наголосив, що, порівняно із 2007-м, кількість викритих корупційних діянь зросла приблизно на 50% . Наприклад, адмінпротоколів минулоріч було складено 15.
Прес-секретар прокурора Волині Жанна Воробйова наголосила, що найбільше справ зі всіх, що перебувають у прокуратурі області, пов’язано із грішми. Суми в них фігурують різні: від 300 доларів (їх вимагала завідуюча садочку за оформлення малюків у дошкільний заклад) до понад 1,5 мільйона бюджетних збитків. Зокрема, по чорнобильському управлінню ВОДА порушено дві справи. Там фігурують значні суми: понад 400 тисяч та 146 тисяч гривень.
Також серед найрезонансніших, за словами пані Воробйової, і справа із «зникненням» коштів, виділених на реконструкцію систем опалення шкіл Локачинського району. «Нема ні робіт, ні коштів», – констатувала доповідачка. Вона наголосила: дуже часто саме цих вкрадених із бюджету грошей не вистачає на якість важливі соціальні програми.
Окрім цього, пані Воробйова нагадала про 19 незаконних розпоряджень колишнього голови  Ковельської РДА, згідно з якими виділили 52 гектари земель.
Присутні на засідання прес-клубу наголошували на неадекватності покарання за правопорушення. А пан Соломонюк, окрім цього, додав: злочини, пов’язані із корупцією та хабарництвом, дуже важко розслідувати через неправдиві свідчення або й взагалі небажання людей допомогти правоохоронцям. «Важко працювати без допомоги людей», – ствердив він. Однак ця проблема значно глибша, переконаний начальник відділу корупції УБОЗ УМВС у Волинській області, і випливає загалом із питання довіри до міліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 5 Вересня 2008 13:37
Нас багато, нас - не подолати!
Стукачок Показати IP 5 Вересня 2008 15:28
Люди тому і не довіряють так званим правоохоронним органам, бо ті або кришують бандитів і крупних хабарників, або самі є хабарниками і злочинцями. Просто смішно чути про кількість порушених за рік кримінальних справ і суми хабарів... Беруть тих хто не ділиться з ментами і різну дрібноту, а серйозні корупціонери під прикриттям мусорів чи разом із ними, СБУ, прокуратурою продовжують дерибан. Відомі приклади: прокурор Масалов в Ковелі, скандал в Любомльському СБУ, порушені кілька кримінальних справ проти офіцерів Луцького УБОЗу і міськвідділу МВС в Луцьку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus