USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кількість злочинів і махінацій в Інтернеті за рік різко зросла

3 Квітня 2009 16:03
Число фінансових махінацій, скоєних у Всесвітній мережі за 2008 рік, істотно виросла у порівнянні з попередніми показниками. Про це повідомляє Центр по запобіганню злочинів в Інтернеті (Internet Crime Complaint Center, ICCC), – інформують 3 квітня «Волинські Новини».
Протягом 2008 року ICCC отримав 275 тисяч заяв, що стосуються шахрайства та кіберзлочинів. Це на 33% вище аналогічного показника за 2007 рік, коли інтернет-користувачі повідомили про 207 тисяч мережевих махінацій.
Загальний фінансовий збиток за скаргами минулого року досяг $ 265 мільйонів, що на $ 25 мільйонів перевищує цифри річної давності.
Приблизно кожна третя скарга, спрямована у ICCC в 2008 році, стосувалася неоплати наданих послуг або недоставки придбаних через Мережу товарів. Крім того, зафіксовано велику кількість випадків шахрайства на онлайнових аукціонах, а також махінації з банківськими картками та цінними паперами.
Згідно з даними ICCC, чоловіки віддають мережевим шахраям приблизно в 1,7 рази більше грошей, ніж жінки. У більшості випадків кіберзлочинці знаходять жертв за допомогою спамерських розсилань і фішингових листів.
У поточному році, на думку фахівців, зростання числа мережевих махінацій фінансового характеру продовжиться. Це пов\'язано з загальносвітовОЮ кризою та масовими звільненнями: лишившись роботи, люди часто погоджуються на сумнівні пропозиції заробітку, нехтуючи безпекою.
Зазначимо, у березні експерт з питань безпеки з Британії заявив про виявлення трояна, який заражає банкомати, відстежує трансакції у доларах США, російських рублях і українських гривнях і краде інформацію про пластикові картки.
Наприкінці січня у користувачів одного з індонезійських мобільних операторів був зафіксований мобільний вірус, раніше помічений лише в Росії. Черв’як здатний без відома абонента керувати його мобільним рахунком і красти звідти гроші – пише Корреспондент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus