USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Кіоск по проспекту Молоді знесли незаконно, – підприємець

22 Квітня 2016 14:51
15 тисяч гривень збитку від демонтажу кіоску отримала підприємець, яка переконує, що її торгову точку знесли незаконно.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Підприємець Зоя Костючик розповіла, що її кіоск, що знаходився по проспекту Молоді 8а, приїхали зносити о 4 годині ранку. Жінка наполягала, що вранці надасть всі необхідні документи для того, аби довести, що мала архітектурна форма має право тут знаходитись. Проте, у присутності поліції кіоск демонтували.

Жінка переконує, що від демонтажу отримала 15 тисяч гривень збитку. В тому числі – через зіпсовані продукти, які забрала разом з кіоском згодом.

«Я забрала не товар, а сміття. Ви залишили мене без шматка хліба. Це єдина «точка», яку я мала. Я вже 2 місяці не маю ніякого доходу», - пояснила Зоя Костючик та додала, що директор департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська звела наклеп на неї, заявлявши що кіоск торгує спиртним, а біля нього завжди збирались підозрілі компанії та дебошири. Як доказ підприємець продемонструвала лист з підписами місцевих жителів, які стверджують, що не мають претензій до роботи кіоску.



Своєю чергою, Юлія Сиротинська пояснила, що демонтаж здійснили цілком законно, адже майже рік кіоск працював без дозвільних документів. На закиди про збитки від демонтажу вона зауважила, що підприємцю слід було вживати заходів відразу, а не чекати, поки товар зіпсується.

Депутат міськради Ігор Поліщук зауважив, що це питання не проходило профільну комісію, хоча мало б. Мовляв, цю думку поділяє і заступник головного архітектора Луцька Ярослав Матвіїв.

Члени профільної комісії зазначили, що необхідно вивчити відео з нагрудних камер поліцейських, які були присутні під час демонтажу - це потрібно для того, аби встановити, чи належним чином забирали кіоск. Також зазначили, що вирішувати цю справу слід буде у суді, адже у комісії міськради недостатньо повноважень для цього.

Нагадаємо, ще 20-го січня Інформаційне агентство Волинські Новини інформувало, що члени виконкому ухвалили рішення знести сім газетних кіосків за адресами: Винниченка, 16, Винниченка, 47, Конякіна, 14 по проспектах Відродження, 1- 2, 13, 18 і Соборності, 22.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
!!! Показати IP 22 Квітня 2016 14:53
ще 15 хай потратить на суд!
мацопал Показати IP 22 Квітня 2016 15:08
Ну що, Мурка, безплатного задоволення не буває. Шукай 15 тис.
Борода Показати IP 22 Квітня 2016 15:14
Файний кіоск був цілодобово працював завжди свіжий хліб, Видно місце файне хтось хоче грабелькі роскидати свої
Сусід Показати IP 22 Квітня 2016 15:42
А меня там неодноразово прострочений товар підсовували
Юра Показати IP 22 Квітня 2016 16:03
Ненавижу нашу міську владу... але в бородьбі з мафами / кіосками буду їх захищати, бо ми ніколи не збудуємо європейського міста... доки мафи псують облік міста
Анонім Показати IP 22 Квітня 2016 19:09
Романюк! Прозвітуй скільки вже робочих місць ліквідував твій заступник. Скільки ще буде ліквідоівано?
поліна Показати IP 22 Квітня 2016 23:03
Муніципальну поліцію, і зокрема Сиротинську, поставили гнобити лучан, і творити беззаконня. Її вже прокляли люди до сьомого коліна, Романюка думаю до сімдесятого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus