USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кіпр попри обіцянку так і не відкрився для українців з 1 березня

1 Березня 2021 11:27
Республіка Кіпр не відкрила в’їзд для українських туристів з 1 березня попри те, що такі плани анонсувалися у січні.

Про це повідомляє Європейська правда.

Із 1 березня Кіпр запровадив розділення країн на чотири категорії – зелена, помаранчева, червона та сіра. Відповідна інформація розміщена на спеціальному урядовому порталі Cyprus Flight Pass.

Із 1 по 31 березня особи, які прибудуть із країн, віднесених до зеленої категорії, після прильоту проходитимуть ПЛР-тести, вартість яких покриватиме Кіпр.

Для приїжджих з помаранчевих та червоних країн необхідно буде здати ПЛР-тест не пізніше, ніж за 72 години до прибуття, а також після прильоту, причому за власний кошт (30 євро в аеропорту Ларнаки та 32 євро в аеропорту Пафоса).

Україна на разі не входить до жодної з цих трьох категорій і відноситься до списку сірих країн. В’їзд можливий тільки у разі отримання спеціального дозволу від кіпрської влади, з ПЛР-тестами до та після прильоту, а також проходження обов’язкового 14-денного карантину.

Кіпр обіцяє переглядати категорії країн раз на тиждень.

Слід зазначити, що сайт МЗС України також вказує, що регулярне авіасполучення між Кіпром з Україною не відновлено і в’їзд українцям дозволений лише за певними винятками.

На сайті посольства України на Кіпр зазначено, що станом на сьогодні наша країна перебуває у «сірій» категорії.

База Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA) підтверджує інформацію, про те, що українців на Кіпр поки не пускають.

Слід зазначити, що Кіпр також не відкрився для російських туристів з березня. Російські ЗМІ повідомляли, що відкриття відклали до 1 квітня.

Нагадаємо, громадяни України, які подорожують літаком,з 1 березня зможуть відвідувати Грузію за наявності негативного результату ПЛР-тесту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
олександр Показати IP 1 Березня 2021 14:11
зате українських власників офшорних міліонів він ховає добре

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus