USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

Кліматичні активісти «приклеїли» себе до рам картин Гойї у Мадриді

6 Листопада 2022 00:20
5 листопада в мадридському музеї Прадо кліматичні активісти приклеїли себе до рам двох всесвітньо відомих картин іспанського майстра Франсіско де Гойї, що стало останньою акцією з низки протестів, спрямованих проти творів мистецтва по всій Європі.

Про це, як пише «Європейська правда», повідомляє Reuters.

Чоловік і жінка приклеїли себе до «Махи одягненої» і «Махи оголеної» Гойї і написали на стіні між двома картинами «+1,5 градуса за Цельсієм».

Кампанія Futuro Vegetal заявила, що акцію протесту провели її учасники.

«Минулого тижня ООН визнала неможливість утримувати температуру нижче межі в 1,5 градуса Цельсія (узгодженої на Паризькій кліматичній угоді 2016 року). Нам потрібні зміни зараз», – йдеться в повідомленні групи в Twitter.

У Прадо заявили, що картини не були пошкоджені, але співробітникам доведеться відремонтувати стіну між двома роботами, які були створені на рубежі 18-го і 19-го століть.

«Ми засуджуємо використання музею як місця для політичного протесту будь-якого роду», – додали в галереї.

Поліція повідомила, що двоє людей були заарештовані.

Групи кліматичних активістів організували серію подібних акцій протесту в останні тижні напередодні конференції з питань зміни клімату COP27, яка відбудеться наступного тижня в Єгипті.

Так, 4 листопада у Римі кліматичні активістки облили овочевим супом полотно Вінсента ван Гога «Сіяч» та приклеїли себе до стіни; захищена склом картина не постраждала.

Також вони закидали картопляним пюре картину французького художника Клода Моне в музеї Барберіні у німецькому Потсдамі, у Лондоні облили томатним супом картину Вінсента ван Гога «Соняшники» у Національній галереї в Лондоні, а бельгійський демонстрант намагався приклеїти свою голову до «Дівчини з перловою сережкою» художника Йоханнеса Вермеєра в музеї Мауріцгейс в Гаазі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus