USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Клімчук обіцяє за літо вирішити проблеми з підтопленням

26 Квітня 2011 15:50
Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук пообіцяв, що за літо на Волині будуть вирішені проблеми з підтопленням північних районів.

За інформацією Бориса Клімчука, яку він оприлюднив в ефірі телеканалу «Аверс», зараз до готується постанова Кабінету Міністрів України «Про заходи щодо недопущення підтоплення поліських територій Волинської області».

«Хороший документ на 30 мільйонів 500 тисяч. От сьогодні-завтра проектують поки що без грошей, бо базові документи треба завезти у вівторок», - говорив Клімчук у п’ятницю, 22 квітня.

«По цьому розпорядженні Кабміну ми будемо, зокрема, займатися водорегулювальним Верхньо-Прип’ятським вузлом разом з білорусами. Треба врегулювати цей вузол, реконструювати його. Дискутувати вже надоїло. У нас одна система водопониження – білоруси в Дніпро-Бузький канал забирають – нехай забирають нашу воду в Дніпро-Бузький канал. На здоров’я. Наша задача - скинути воду, коли її багато», - сказав Клімчук.

Нагадаємо, населені пункти північних районів Волині, зокрема Любешівського, Ратнівського, Камінь-Каширського, щороку потерпають від розливу річок – вода затоплює оселі та сільськогосподарські угіддя. А у селі Заболоття Ратнівського району вода затоплювала сільське кладовище і людям доводиося хоронити небіжчиків мало не у воді.

Під час розмови у прямому єфірі телеканалу «Аверс» ведучий Олег Величко зауважив Борису Клімчуку, що у Ратнівському районі є наразі проблемна ситуація – від води гинуть посіви

«Тули не вб’єшся, поки не стряхне вода. Але я хочу сказати що ми за це літо обов’язково ці питання повирішуємо», - відповів Клімчук.

«Зимою люди попрацювали серйозно, по розчистці каналів, вирубці дерев. Я ж невипадково на кожній оперативні нараді казав: рубайте, рубайте дерева, лозу, розчищайте мені канали», - продовжив губернатор.

«Я знав, що буде влітку – прийдуть гроші, прийдуть екскаватори – ну не рубати ж влітку зелені дерева! Треба ці роботи взимку зробить. Я вдячний, що люди дали раду, серйозно займалися і по магістральних, і по місцевих каналах», - сказав Борис Клімчук.

«У нас маса робіт запланована під ці гроші. Це хороші гроші, їх стане повністю на всі роботи що ми запланували. Я думаю що таких прикрих випадків, які в Заболотті мали місце, на інших територіях – ми не будемо мати», - запевнив Клімчук.

«В Заболотні виділили на кінець-то місце для нового кладовища. Спасибі вам. Тільки запрягали ви довго крепко! Покійники вже у воді починали плакати. То не Клімчука проблеми, і не Януковича, то ваше було завдання. Чого ж ви його раніше не зробили? То треба було комісії присилать, сварити вас всіх…», - говорив губернатор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus