USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Книги волинян потрапили до золотої десятини «Книжки року-2022»

4 Березня 2023 22:12
За найоптимістичнішими оцінками, книжковий ринок скоротився торік удвічі проти попереднього.

Найбільше спадання – за накладами, і це зрозуміло: 2022-го не друкували шкільні підручники, пише Україна молода.

До книгарень потрапило близько п’яти тисяч новинок різної якості й адресності. Структура книжкових ринків (не лише у нас) така, що більшість пропозиції спрямована на задоволення попиту невибагливого читача.

Таких видань – дев’ять з десяти. Але 10% щорічного літературно-книжкового асортименту – це видання, які здатні просувати вперед усе: і модернізацію самого ринку, і поступ літпроцесу, і розширення суспільної свідомості.

Читати ще: Через війну попит на українські книги у світі зріс майже удвічі. Назвали найпопулярніших авторів

Цю золоту десятину й оцінює рейтинг «Книжка року». Торік номінували 458 видань.

Цьогоріч у переліку найкращих видань – книжки волинських письменників. У номінації «Красне письменство» в розділі «Жанрова література» відзначено роман Володимира Лиса «Вифлеєм». У цій же номінації в розділі «Сучасна українська проза» – «Найдовша подорож» Оксани Забужко. А в номінації «Дитяче свято» в розділі «Книжки для юнацтва» лауреатом стала Юлія Смаль із книгою «Вибухова історія людства».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus