USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Коаліція НАТО завдала авіаудари по лівійських містах

28 Березня 2011 09:48
Війська західної коаліції, під керівництвом НАТО, в неділю піддали бомбардуванню місто Себха на південному заході Лівії, де знаходиться військова база урядових військ лівійського лідера Муамара Каддафі.

Про це повідомляє УН із посиланням на Бі-бі-сі.

Населення Себхи переважно виступає на боці лівійського лідера. У районі міста розташований старий форт, побудований під час італійської колонізації Африки. Цей об'єкт утримують лівійські військові.

Місто Себха, яке вважається великим вузлом повітряного і автомобільного сполучення, вже піддавалося ударам ВПС західних країн в ніч на 22 березня. Після цього уряд Лівії заявив про велику кількість жертв і постраждалих внаслідок нальотів.

Про нові втрати серед військових і цивільного населення поки не повідомляється.

Також війська коаліції піддали потужним ударам вірні Каддафі сили в містах Адждабія і Марса-ель-Брега на сході країни, внаслідок чого, за інформацією лівійської сторони, загинули десятки військових і мирних жителів. Арабські телеканали показали десятки знищених танків і броньованих автомобілів лівійської армії.

Після ударів західних ВПС, лівійські повстанці зуміли відбити ці два міста, повідомив телеканал "Аль-Джазіра". Поки невідомо, чи мають намір повстанці рухатися далі на захід у бік Сірта.

Нагадаємо, домовленість про те, що НАТО візьме на себя командування операцією зі встановлення над Лівією заборонної для польотів зони, що проводиться міжнародною коаліцією в Лівії з 19 березня, була досягнута кілька днів тому.

Переговори про передачу НАТО керівництва всією військовою операцією в Лівії поки не завершено. Також поки не відомо, на який строк НАТО очолить операцію в Лівії, за деяким даними, Альянс погодився прийняти на себе командування лише на кілька днів.

Як повідомлялося раніше, 19 березня коаліція у складі США, Великої Британії, Франції, Італії й Канади почала військову операцію в Лівії. ВПС цих країн завдають авіаудари по військових об'єктах Джамахірії. Міжнародна військова операція із захисту цивільного населення Лівії від ударів сил Каддафі була санкціонована Радою Безпеки ООН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus