USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Кобзар» на Волині читали 20-ма мовами світу

7 Березня 2014 11:21
Тараса Шевченка читали двадцятьма мовами світу учні Ковельської міської гімназії. Окрім споріднених слов'янських мов та тих, які діти вивчають в гімназії, Шевченків “Заповіт” лунав на “есперанто” і навіть такій екзотичній яванській, якою розмовляє населення далекого індонезійського острова Ява, - інформує ПроКовель з посиланням на "Телевізійний центр Ковель".
“Мене зацікавила яванська мова. Цією мовою розмовляють в далекій Індонезії на острові Ява. Мені захотілося розказати про неї всім моїм однокласникам. Тому я вирішила декламувати “Заповіт” цією екзотичною мовою...”, - розповідає учениця гімназії Ганна Рабко.
На фасаді гімназії того дня вивісили гігантське полотно, орнамент якого діти створювали власноруч. На ньому ж вишили і різноманітні цитати з творів Кобзаря.
“Я, в основному, працювала над орнаментом. Займаюся вишиванням давно, мене вишивати навчила мама. Також, окрім вишивання, я займаюся різними видами рукоділля...”, - говорить Наталія Шеремета.
Окрім просвітницької, акція ковельських гімназистів має й громадянську місію.
“Ох, не однаково мені, як Україну злії люди присплять, лукаві... Ох, не однаково мені... Оце відчуття — воно зараз в кожному з нас. І, щоб заявити про цю позицію, що нам не однаково, що ми не байдужі, ми оцей проект хочемо показати світу, ковельчанам, нашій громаді”, - говорить директор Ковельської міської гімназії Олена Вальчук.
Мовний марафон на східцях гімназії тривав чотири години. Разом з батьками дітей та вчителями гімназії зацікавлено слухали декламаторів поезії Шевченка й звичайні перехожі.
“Я й раніше читала “Кобзар”, а зараз послухала — і знову візьмуся читати Шевченка...”, - розповідає жителька міста Галич Валентина Сазонова.
Літературну складову акції доповнив флешмоб “Тарас Григорович Шевченко”, до участі в якому гімназисти долучалися на перервах, слухаючи поезію Кобзаря.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus