USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Колективні договори ефективніші, коли працівників представляє профспілка, – каже влада

15 Червня 2009 16:26
У Луцьку зареєстровано приблизно тисячу колективних договорів між адміністрацією підприємств та трудовими колективами. Про це у коментарі «Волинським Новинам» розповіла начальник відділу праці департаменту економіки Луцької міськради Тетяна Стефанюк.
 
Пані Стефанюк розповіла, що колективні договори зареєстровані на підприємствах, де зайняті 78% працівників. Щоправда, це не вельми високий показник, адже рівень охопленості в області – на 10% вищий.
 
Власне, відповідно до законодавства, чимало нюансів, які стосуються режиму праці чи її оплати, мають бути прописані у колективних договорах. Водночас, така угода укладається між адміністрацією фірми та працівниками лише за згоди обох сторін. За словами начальника відділу праці, зараз почастішали випадки, коли працівники через суд домагаються повноцінного дотримання положень колективного договору.
 
Як стверджує пані Стефанюк, цей документ ефективніший на підприємствах, де сторону працівників представляє профспілка. Адже в разі недотримання колективного договору профспілка може вимагати від власника розірвання трудової угоди з керівником фірми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus