USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Дистанційну роботу мають оплачувати повною мірою», – волинська правозахисниця

12 Квітня 2020 20:43
Про те, як отримати безоплатну правову допомогу в умовах карантину людям, які її потребують, а також про права й обов’язки і працівників, і роботодавців в ефірі програми «На часі гість» телеканалу «Аверс» розповіла директорка регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Наталія Смолярчук.

Чи вніс карантин зміни у роботу центру? Чи не зашкодив їй?

Центри безоплатної правової допомоги працюють в умовах карантину, ми надаємо увесь спектр послуг, що їх надавали до його введення. Єдиним обмеженням є наказ Міністерства юстиції та Координаційного центру про те, що ми дистанційно працюємо з громадянами, тобто послуги надаємо за допомогою різних засобів комунікації. Громадяни, які приходять до центру, можуть залишити свої звернення у скриньках при вході. Там же є оголошення з номерами телефонів і наших фахівців, і гарячої лінії, яка працює цілодобово. Також є можливість звернутися до нас за допомогою електронної пошти, месенджера в мережі Facebook, безоплатна правова допомога є на Telegram-каналі, у Viber.

Із чим до вас можуть звернутися зараз і який спосіб комунікації є найшвидшим?

Зараз в основному люди звертаються по первинну правову допомогу, оскільки для отримання вторинної правової допомоги, а це представництво в судах, складання процесуальних документів, є дещо складнішим процес. І, очевидно, громадяни, враховуючи ситуацію, на деякий час відклали нерозв’язані питання, за які можна взятися пізніше, оскільки ми знаємо, що внесено зміни й до процесуальних законів, які виключають із строків позовної давнини, наприклад, якраз період карантину.

Чим зараз можете допомогти людям у царині первинної правової допомоги?

Досить багато питань щодо тих обмежень, які встановлюються карантином, щодо правил, умов, можливостей, як реалізувати свої права, в тому числі соціальні, трудові обмеження, адміністративну відповідальність.

Тобто фахівці віддалено зараз працюють?

Так, ми всі перейшли на дистанційну роботу. Жоден працівник у Волинській області не пішов у відпустку, ніяким іншим чином роботу не було обмежено. Тому є можливість до нас звертатися. Найшвидший спосіб – це отримати інформацію за допомогою телефонного дзвінка. Але громадяни не завжди готові висловлюватися через дзвінок, через прямий контакт. Тому досить легко поставити питання в Telegram-каналі. Також ми досить багато інформації про права, свободи, обмеження розміщуємо в соціальних мережах. Наші фахівці дистанційно працюють над записом відеоконсультацій.
Чи справді може бути шквал звернень до вас як до юристів в умовах карантину? Наскільки обмежують зараз наші конституційні права?

Щодо діяльності систем безоплатної правової допомоги, то кожен громадянин має можливість захистити своє право за допомогою держави, в тому числі за допомогою системи безоплатної правової допомоги. Оскільки це буде вторинна правова допомога, то громадянам, яких притягуватимуть до відповідальності, треба буде звертатися до місцевих центрів і підтверджувати своє право на отримання такої послуги за рахунок держави. Оскільки притягнення до відповідальності – це короткі строки, якщо громадяни не встигнуть вчасно звернутись до безоплатної правової допомоги, важливо заявляти клопотання в суді про те, що є необхідність залучити адвоката, аби захистити своє право. На сьогодні вже є судова практика щодо притягнення до адміністративної відповідальності за порушення умов карантину в Україні. Важливо не ухилятися, а з’являтися до суду і надавати пояснення, в тому числі й під час складання протоколу, надавати пояснення щодо того, чи згідні ви з обставинами, які викладені в протоколі, аби мати можливість у суді відстояти своє право.

Ми маємо зміни в Кодексі законів про працю, це стосується, напевно, усіх сфер життя. Що вплинуло на це? Де саме зміниі чого вони стосуються?

Обмеження, встановлені карантином, стосуються роботи громадських закладів, ТЦ, громадського транспорту. Карантин захопив великий спектр відносин, в тому і роботодавців, і працівників, всі опинились у складних умовах. Якщо два тижні березня законодавство не враховувало ці обмеження і роботодавці були обмежені самим законом «Про працю», як і особи, які працюють, то наприкінці березня було внесено зміни до трудового кодексу, і вже з 1 квітня визначено, що таке дистанційна робота, гнучкий графік роботи, було передбачено чіткі норми щодо віддаленої роботи, призупинення роботи підприємства.

Що таке дистанційна робота і чи вона повною мірою оплачується роботодавцем?

Дистанційна робота – це можливість і роботодавцю, і працівнику працювати в умовах карантину, можливість, але не обов’язок жодної зі сторін. Дистанційну роботу роботодавець запроваджує за умови, що це можливо, але за згодою працівника. Якщо працівник не згідний і роботодавець може забезпечити йому безпечні умови праці, то він може залишатися на робочому місці. Для забезпечення віддаленої роботи і роботодавець, і працівник мають мати технічні можливості виконувати свої обов’язки. Роботодавець зобов’язаний забезпечувати роботою, здійснювати контроль за обліком часу, давати відповідні завдання, контролювати виконання цих завдань і в повному розмірі оплачувати роботу, яку виконують дистанційно.

Загалом, будь-які умови праці обговорюють роботодавець і працівник під час прийому на роботу. Державні та комунальні установи більш захищені, оскільки мають трудові договори, профспілки, колективні договори, які захищають працівників. Щодо приватного сектору, то при прийомі на роботу встановлюються певні правила, і якщо в колективному договорі передбачені такі умови, то виплати можуть бути зменшені, збережені, можуть гарантуватись навіть додаткові переваги та пільги, тому в кожному випадку потрібно дивитися окремо, як на момент прийняття на роботу, так і на момент переходу на інші умови праці. Перехід на дистанційну роботу – це зміна в організації умов праці. Якщо це ініціатива з боку роботодавця, то вона має бути згідно з трудовим кодексом, працівник має бути попереджений не пізніше, ніж за два місяці, про зміни в організації праці. Він має дати письмову згоду на зміну умов праці у формі заяви, а також може виявити ініціативу й запропонувати роботодавцю такі умови праці. Законодавець створив умови для роботодавця і працівника, аби вони могли дійти згоди і працювати на тих чи тих умовах.

Чи потрібна ця письмова заява, не можна на словах домовитись?

У теперішніх умовах це обов’язково треба зробити, оскільки це гарантія і для роботодавця, і для працівника щодо домовленостей, які відбулися між ними.

Що робити тим, кого незаконно звільнили або на кого натиснули?

Щодо звільнення в умовах карантину до Кодексу законів про працю зміни не вносили, є ті самі умови, які були й до карантину. Єдине, що коли роботодавець наполягає, просить працівника звільнитися у зв’язку з карантином, сторони доходять згоди щодо певних обставин звільнення. Якщо роботодавець просить працівника звільнитись за власним бажанням і працівник пише таку заяву, то, відповідно, потім відстояти своє право, інтереси досить важко. Так само і звільнення за згодою сторін: роботодавець пропонує, працівник погоджується, і важко довести, що особу незаконно звільнили. Якщо ви вважаєте, що вас незаконно звільнили, то маєте можливість звернутися з заявою до правоохоронних органів про незаконне звільнення, оскільки Кримінальний кодекс передбачає відповідальність за грубе порушення трудових прав і незаконне звільнення.

Громадяни в тих умовах, у яких вони зараз опинились, мають врахувати і те, в яких умовах опинився роботодавець. Я думаю, що краще домовитися, оскільки держава захищає і роботодавця, і працівника, оскільки після звільнення працівник має можливість звернутися до центру зайнятості і стати на облік, їй будуть виплачувати допомогу із безробіття незалежно від підстав звільнення.

Які пільги зараз є для роботодавців? Від яких штрафних санкцій їх звільняють?

Роботодавців звільняють від штрафу та пені за ненарахування, несвоєчасну сплату єдиного соціального внеску, від орендної плати і за нерухомість та за землю. Фізичних осіб-підприємців, самозайнятих осіб звільняють від сплати єдиного соціального внеску за березень та квітень. Законодавець визначив, що цей період буде зараховано до загального стажу, що дає право на пенсію, але такий період не буде враховано до загального стажу, який буде давати право для страхового стажу чи на виплати інших соціальних пільг та гарантій.

Є такий момент, як вимушений простій, що це означає для тих, хто в такій ситуації?

Закон дав можливість роботодавцю в разі, якщо він не може забезпечити роботу в умовах карантину, відправити працівників у вимушений простій. Він видає наказ, але за працівником зберігаються гарантії на оплату праці не менш як дві треті посадового окладу, який працівник отримував під час роботи. Це одна з таких гарантій, що і роботодавець, і працівник зможуть перечекати умови карантину та зберегти і робоче місце, і якісь мінімальні гарантії щодо оплати праці.

Чи залишається це в трудовому стажі, якщо людина, наприклад, близько двох місяців не працювала, була в простої?

Роботодавець, незалежно від розміру заробітної плати, яку він буде виплачувати працівнику за вимушений простій, зобов’язаний сплачувати єдиний соціальний внесок у мінімальному розмірі за таку особу, відповідно, страховий стаж буде зарахований повністю.

Чи є якісь зміни щодо житлово-комунальної сфери?

Як нам відомо, за особами зберігаються усі комунальні послуги незалежно від того, що вони сплатять чи не сплатять, заборонено припиняти надання комунальних послуг на період карантину в разі несплати. Також у цей період не будуть нараховувати штрафи та пеню. Субсидії будуть автоматично нараховувати незалежно від наявності заборгованості чи інших порушень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus