USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Коли переводять годинник у 2022 році на зимовий час

24 Жовтня 2022 06:34
В Україні традиційно годинники на зимовий час переводять в останню неділю жовтня. Тобто 2022 року потрібно буде це зробити в ніч проти 30 жовтня.


О 04:00 ранку стрілки годинника переводяться на одну годину назад. А все тому, що взимку світає пізніше, а сутінки настають раніше, ніж у літній період, передає ТСН.

Виробники почали встановлювати переведення годинників в електронних пристроях за замовчуванням, тому такі побутові прилади переводять час самостійно. А ось для механічних і таких, які не підключені до інтернету, необхідне переведення вручну.

Часто переведення годинників приносить не лише фізичний дискомфорт, адже змінюються плани та потрібно проводити певні механічні дії, але й може негативно впливати на здоров’я людини.

Як саме перехід на зимовий час може вплинути на здоров’я:

– коли змінюються циркадні режими («біологічний» годинник людини), збільшується ймовірність інфаркту, посилення неврологічних та серцево-судинних захворювань;

– зміна режиму та нестача сну можуть спровокувати стреси, до цього потрібно особливо підготуватися емоційно чутливим людям;

– також переведення годинників погано впливає на концентрацію та уважність людей.

Зверніть увагу, що згідно зі статистикою, коли переводять годинники, одразу збільшується кількість ДТП і травм. Тому краще не виходити з дому, доки ви повністю не прокинулися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus