USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Коли відремонтують дах волинським театралам. ФОТО

29 Травня 2012 17:33
Дах обласного театру ляльок в Луцьку постійно протікає через різні конструкції покрівлі основної та прибудованих будівель. Також театру потрібні гроші, аби залатати «величезну» тріщину на фасаді закладу культури.
Про це 29 травня у коментарі «ВН» розповів директор обласного театру ляльок Данило Поштарук.
Він повідав, що приміщення закладу культури зведене в 1890 році. «Було декілька добудов. З вулиці Кривий Вал, де центральний вхід, то добудовували після Великої вітчизняної війни. Інше приміщення, де службовий вхід, ‒ в 1957-58 роках. Де буфет і туалети ‒ приблизно в тих самих роках», ‒ розказав посадовець.
Як пояснив Поштарук, при цьому не врахували різницю у конструкціях дахів первинної будівлі та добудованих. «В результаті утворюються тріщини в покрівлі… Через них протікає вода», ‒ стверджує він.
Він каже, що протягом 50 років «тут завжди возилися з дахом». Останню реконструкцію покрівлі, пригадує директор закладу, провели приблизно 30 років тому. «Потім, де текло, міняли бляху, але не конструкцію. А бляха більше 30 років не пролежить», ‒ зауважив посадовець.
Нині, зі слів Поштарука, практично завершено виготовлення проектно-кошторисної документації майбутньої реконструкції. Окрім оновлення конструкції даху, директор вважає, що потрібно зайнятися латанням тріщини на фасаді будівлі.
«Над центральним входом є величезна тріщина, яку потрібно зв’язати спеціальними металевими прутами. Там тріщина така, що палець пролазить. Боюся, не перезимує», ‒ сказав він.
У планах директора ‒ ремонт у деяких приміщеннях театру: глядацькій залі, гримерках тощо. «Але поки не зроблять дах, проводити ремонт в середині немає сенсу», ‒ зазначив Поштарук.
Насамкінець він повідав, що 1 мільйона вистачить лише на дах та ремонт фасаду. Мовляв, для інших робіт доведеться шукати додаткові гроші. «Тому проект реконструкції передбачає проведення робіт протягом декількох років. Та й за один рік ми приміщення ніколи не відремонтуємо», ‒ додав директор лялькового театру.
***
Торік у серпні під час урочистостей з нагоди Дня будівельника голова Волинської ОДА Борис Клімчук сказав, що тендер потрібно провести у січні 2012 року, аби в березні починати робити, а до Дня Незалежності завершити.
Наразі, як повідомила прес-служба облради, бюджетна комісія ради вирішила рекомендувати депутатам підтримати рішення про виділення понад 1 мільйона гривень на реконструкцію театру ляльок. Підприємство, яке проводитиме роботи, і час початку – невідомі.
Прибудова з боку вулиці Даргомижського


Прибудови з боку вулиці Кривий Вал



Тріщина на фасаді будівлі над центральним входом в театр
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
на других ролях Показати IP 29 Травня 2012 17:54
Треба бути артистом, принаймні, таким, як Ластівка з драмтіятра. Виступив в інтернеті з панегіриком про владу, поклявся, що буде за неї голосувати, і є результат. Ще й відгавкувався, як собака з репяхів. А Поштарук так кривити душею не вміє. Та й не запроданець він. А для Ластівки усе життя - спектакль. Так і буде до скончанія виконувати чужі ролі, не маючи власного світогляду.
дідо Показати IP 29 Травня 2012 18:39
Якщо брати 10 грн.за квиток,то не вистачить навіть на туалетний папір. Давно пора зробити квиток мінімум 50 грн.Народу на горілку вистачає,то ж вистачить і на театр.
Толян Показати IP 30 Травня 2012 10:06
Давно необхідно зробити ре монт .Цеж все для дітей. Але якщо пан Клімчук пообіцяв-то буде зроблено. А голосування тут нідочого !
Братан Показати IP 30 Травня 2012 12:43
ДІДО ТИ ДИБІЛ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus