USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Колишній адвокат Януковича може стати очільником ДБР, – ЗМІ

16 Квітня 2020 13:29
Перший заступник директора бюро Олександр Бабіков, який раніше представляв в суді інтереси експрезидента-втікача Віктора Януковича, може стати виконуючим обов’язків директора Державного бюро розслідувань.

Про це повідомив виконувач обов’язків директора Держбюро розслідувань Олександр Соколов в інтерв’ю «Українській правді».

«Рада призначає Венедіктову генеральним прокурором. У нас в законі написано, що у разі відсутності директора, повноваження виконують перший заступник, заступники почергово по 60 днів.

На момент, коли Венедіктову було призначено, Бабіков перебував у відпустці за сімейними обставинами чи на лікарняному, я вже не пам’ятаю. Не було його тиждень.

Я був сам. Зібрав юристів, зібрав кадри. Бабіков у відпустці. Його як? Відзивати? А хто має відзивати, Венедіктова вже призначена, вона не може підписувати накази. І було ухвалене рішення, оскільки був цей 60-денний термін, я сам на себе підписав наказ, що я приступаю виконувати обов’язки. Бо нікого нема. Т.в.о. директора вже нема, Бабікова нема, є тільки я і більше нікого», – зауважив Соколов.

Проте Соколов зазначив, що після закінчення цього 60-денного терміну, Бабіков стане в.о. директора ДБР також на 60 днів, якщо не оберуть інших заступників.

Національне агентство із запобігання корупції встановило, що Бабіков до призначення на зазначену посаду, діючи як адвокат, здійснював захист Януковича.

Цей факт, за версією НАЗК, зумовлює існування приватного інтересу в Бабікова О.П. у ході та результатах досудового розслідування указаного провадження.

І тому НАЗК визначає наявність потенційного конфлікту інтересів у Бабікова, який виникне автоматично в разі відсутності директора (чи т.в.о.) ДБР.

Як повідомлялося раніше, виконуюча обов’язки директора ДБР Ірина Венедіктова і її заступник Бабіков заперечували, що він безпосередньо здійснював захист Януковича в суді. Бабіков, зокрема, говорив, що справою займалася його юридична фірма, а він просто інколи підміняв адвокатів Янукавича, коли треба було поставити якійсь підпис.

У березні Національне агентство з питань запобігання корупції заявило, що призначення Бабікова заступником директора ДБР могло викликати конфлікт інтересів, але він уже усунений.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Богдан Сташинський Показати IP 16 Квітня 2020 13:54
Це говорить тільки про те, що це юрист високої кваліфікації і рівня а решта мене не е...є .
Волиняка Показати IP 16 Квітня 2020 14:11
Це говорить тільки про те, що всяка шв-ль часів Януковича приходить потихеньку до влади. Україну зливають.
з Волині до Волиняка Показати IP 16 Квітня 2020 14:29
Так вже всі і шв*ль? А скільки шв*лі при Порохові, а зараз?! Нація така!!! :(
вася Олика ПЛ до Волиняка Показати IP 16 Квітня 2020 16:37
Ми всі українці - кохаймо друг друга !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus