USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«До розстрілів на Майдані причетні Пашинський і Парубій», - адвокат

8 Лютого 2018 16:09
Адвокат колишнього президента України Віктора Януковича Віталій Сердюк заявив, що адвокатами була зібрана велика доказова база про причетність керівництва держави до розстрілів на Майдані у 2014 році.

Зокрема в коментарі Newsone він розповів про створення снайперських загонів, до яких нібито причетні екс-глава Адміністрації Президента Сергій Пашинський та спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

Докази не були оприлюднені в суді, оскільки, зі слів Сердюка, суддя за вказівкою Генпрокуратури змусила адвокатів покинути залу суду.
Також адвокат Януковича заявив, що остаточне рішення про виведення українських військ із Криму ухвалив Сергій Пашинський і колишній керівник Нацгвардії, а зараз міністр оборони Степан Полторак.

Про це свідчать дані протоколу допиту колишнього виконувача обов'язків міністра оборони Ігоря Тенюха, оприлюднені на сторінці Сердюка у Facebook.

Це рішення ухвалили на засіданні Ради національної безпеки і оборони (РНБО) 23 березня 2014 року.

"Після того, як я озвучив питання про розгортання військ, це викликало великий спротив зі сторони перш за все Юлії Тимошенко, яка виступила із запереченням про те, що я не розумію всієї ситуації, це спровокує Росію і що потрібно дивитися не тільки на Крим, а й на всю Україну", – ідеться у протоколі допиту Тенюха.

За його словами, позицію Тимошенко підтримав Арсеній Яценюк.

Тенюх підкреслив, що наполягав на розгортанні українських військ на півдні, півночі і сході країни, "проте мене ніхто не підтримав".

Тенюх доповів про обстановку в Криму і про результати розгортання ЗСУ в районі Широкого Лана і нібито виступив із пропозицією йти на прорив у Крим. У відповідь, як ідеться в опублікованому Сердюком документі, Пашинський заявив: "Із міністром усе зрозуміло, він хоче війни, заслухаємо інших членів".

Після Тенюха виступив Полторак, який, за словами колишнього в.о. міністра оборони, сказав: "Я пропоную з гордо піднятими знаменами виводити наші частини з Криму".

Тенюх виконував обов'язки міністра оборони України з 27 лютого до 25 березня 2014 року. Командував Військово-морськими силами України з 2006-го до 2010 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
МАКС Показати IP 8 Лютого 2018 16:31
А а цьому ніхто тверезомислячий і не сумнівався.
Хаха до МАКС Показати IP 8 Лютого 2018 19:22
Під такими статтями дуже просто вичисляти, скльки тролятини з рашки чи наших за рублі, пасеться на волинських сайтах. А на рахунок тверезомислячих, то ні адвоката янека, ні янека і К, ні пуйла, ні прочої наволочі я до тверезомислячих не відношу, - це просто тварини, що спасають свої *упи, і хочуть виправдати ту кров за ячку вони винні.
Ого до МАКС Показати IP 8 Лютого 2018 19:37
Ого, скільки на скромному волинському сайті "мишібратьєв" і "мишіадіннарот". Даремно стараєтесь, від вас лаптями за кілометр несе.
Вільний до МАКС Показати IP 8 Лютого 2018 20:37
Всіма силовими структурами в той час керували фсб-ники росіяни, надавали команди на ростріл Майдану вони ж. До чого тут цей брєд від адвокатів янека ???
123 Показати IP 8 Лютого 2018 16:42
Дуже багато засобів масової інформації, як то 112 и К, просувають такі ідеї, по типу УКРАЇНА НАПАЛА САМА НА СЕБЕ, або НЕБЕСНА СОТНЯ РОЗСТРІЛЯЛА НЕБЕСНУ СОТНЮ. Що тут скажеш - ДИ?ІЛИ !
Лучанин до 123 Показати IP 8 Лютого 2018 17:11
Ви занадто ідейний і вірите пропаганді. Парубій і Порошенко, то небесна сотня? То люди, які прагнуть влади. І крапка. Не треба з них робити вождів нації, революції, носіїв якихось вищих ідей. Ідея не в тому, що Україна напала, а в тому, що коли треба було Крим боронити, то його здали, а коли на Донбасі треба було, щоб СБУ діяла, то замість цього почекали певний час і почали свою ж територію літаками бомбардувати і розстрілювати. І де логіка?
К.лучанин до Лучанин Показати IP 8 Лютого 2018 19:29
На рахунок пропоганди, то ви дорогенький закусуйте трохи, - я все бачив на свої очі, і те що це діло рук янека, пуйла, і К, у мене, як і у всіх здоровомислячих людей, СУМНІВІВ НЕМАЄ. А от по ваших замусолених шаблонних фразах, про "своюж територію розстрілювали ...", - ТО ВИ ДОРОГУША ОЧЕВИДНО З АБІЖЄЕННОГО ДАНБАСА ПИШЕТЕ. Так я вам скажу наступне, - ВИ В СВОЇ БУДИНКИ ПОЗВАЛИ ВІЙНУ І "БРАТЬЙОВ ЗАЩІТНІЧКОВ", ТЕПЕР І МАЄТЕ, вони вас даунів як штопаних *ондонів використали і піндольом під сраку.
Ого до Лучанин Показати IP 8 Лютого 2018 19:40
Наші обалваненні "кармільци" з лугандонії получили рівно те на що вони заслуговують. Вони хотіли "бандер мачіть", "на Києв і на Львов" йти, а получили розрузхху і війну в себе вдома, саме те на що зрадники - манкурти і заслуговуть.
ник Показати IP 8 Лютого 2018 16:59
адвокат януковича..а шо скаже адвокат путина..а миж тым сегодня наши пограничники булы обстриляни з територии расии.. и завтра найдеться па?ло яке за гроши скаже шо то мы сами по соби стриляли з территории расеи....я не можу назваты людьми тых кто за гроши продастьи ридню маму и ридню земл.
До думаючих Показати IP 8 Лютого 2018 17:20
З самого початку було ясно, кому був вигідний розстріл стількох людей- назвавши їх небесна сотня. На крові прийшли до влади, Як не розуміти елементарних речей
123 до До думаючих Показати IP 8 Лютого 2018 19:25
А що ж тут неясного, пуйло хотів втопити Майдан в крові, руками законтаченого янека. Крові пролив багато, але втопити не зміг. А щодо позиції адвоката януковоща, - то від нього ще не такий брєд почуємо. АЛЕ Ж МОЗГІВ ТРЕБА МАТИ, ХОТЬ ГРАМ, щоб в таку ахінею не вірити.
Це до 123 Показати IP 8 Лютого 2018 20:13
Температуру не міряв, ватка?
Анонім до 123 Показати IP 8 Лютого 2018 20:44
З кількох гвинтівок пару снайперів за наказом Януковича мали "втопити в крові" багатотисячний майдан? Як можна досі не зрозуміти, для чого і ким було це зроблено? А дерева з кулями на Інститутській чого позрізали швиденько? Ви ніколи не бачили, як "кривавий" режим може розправитись з різними заколотами? Подивіться в Туреччині як це робиться. Ніхто і пікнути не встигне. А тут, Янукович, бажаючи розправитись зі всім майданом, за яким стоїть вся Європа, США посилає кілька таємних снайперів в якусь кімнатку постріляти з вікна... ХТО ЦЬОМУ ВІРИТЬ???!!! Ніби в кривавого диктатора не було засобів посерйозніше. Українців тримають за бидло. І деякі з коментаторів впевнюють мене, що не дарма....
123 до Анонім Показати IP 8 Лютого 2018 22:03
О, мишібратья повилазили. Янеку і пуйлу *упу вилизують... ХАХАХА, як же ж убого виглядають ваші думки, як що такими їх можна вважати.
Всьо до Анонім Показати IP 8 Лютого 2018 22:13
Всйо понятно. Пошли на Киев вместе, хунту свергать.
ухххх Показати IP 8 Лютого 2018 19:38
майдан v3.0 !??????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus