USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Команда Team Spirit виграла головний турнір з Dota 2. У її складі уродженці Луцька, Бучі та росіяни

30 Жовтня 2023 14:45
Російсько-українська команда Team Spirit перемогла у фіналі дванадцятого міжнародного турніру з Dota 2 – The International. Team Spirit обійшла європейську Gaimin Gladiators з рахунком 3:0 за картами. Це вже друга перемога команди на цьому змаганні: вперше вони перемогли у 2021 році.

За команду Gladiators виступали кіберспортсмени зі США, Данії, Німеччини та Нідерландів, також у фіналі в складі Gladiators грав росіянин Антон Шкредов, пише Бабель.

За Team Spirit у фіналі грали 20-річний Ілля Yatoro Мулярчук, який родом із Бучі, і 23-річний Мирослав Mira Колпаков, який народився в Луцьку. Також у команді є троє росіян: Магомед Халілов, Денис Сігітов та Ярослав Найденов, і російський тренер Айрат Газієв.
Мирослав Mira Колпаков
Мирослав Mira Колпаков
За перемогу Team Spirit отримали $1,4 мільйона.
У соцмережах користувачі критикують Іллю та Мирослава за те, що вони навіть після повномасштабного вторгнення не покинули команду. Під час святкування перемоги хлопці обіймалися з росіянами, за що також отримали критику.

Yatoro і Mira робили пости на підтримку України після 24 лютого. Наприклад, 4 березня 2022-го Yatoro запостив в Instagram прапор України без жодного підпису, або в листопаді минулого року написав російською у Telegram: «Херсон звільнили до речі» (нині в його акаунті видалені всі фото, окрім світлини за 2018 рік).

Mira наприкінці 2022-го розповів, що не бачить сенсу публічно говорити про будь-яку допомогу українцям і що він допомагає, коли до нього звертаються в Instagram і після перевірки інформації. «Team Spirit мене ніяк не обмежує в публічних проявах», – сказав Мирослав.

24 березня 2022 року Team Spirit заявила, що переїжджає до Белграда, столиці Сербії. Від планів розширювати інфраструктуру в Москві організація відмовилася.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олексій Показати IP 30 Жовтня 2023 15:51
Кіберспорт внє палітікі
ABC до Олексій Показати IP 30 Жовтня 2023 18:52
З Луцька він не єдиний такий ігрун. Є як мінімум ще один кадр - Діма Дубенюк (Perfect1ks). Теж професійно грає PUBG в команді з москалями і мав всіх десь далеко.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus