USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Комісія Луцькради взялася за борги з виплат зарплат

16 Квітня 2009 10:51
Днями у Луцькій міській раді була створена комісія з питань забезпечення своєчасності оплати податків, внесення інших обов’язкових платежів, ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати та детінізації заробітної плати. Про це 16 квітня інформують «Волинські Новини».
 
«Щоб робота комісії була ефективною, необхідно, щоб правоохоронці, контролюючі органи та виконавчі органів міської ради працювали злагоджено і чітко. Вкрай важливо провести скрупульозний аналіз того, як господарюючі суб’єкти платять податки та інші обов’язкові платежі, яким є рівень оплати праці найманих працівників та легалізації виплати заробленого», – сказав 14 квітня на першому засіданні комісії заступник міського голови Петро  Гоцалюк.
 
Отож, як повідомили у департаменті інформаційної політики Луцькради, комісія розставила акценти подальшої роботи. За пропозицією голови постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів Юрія Корольчука вона детально проаналізує надходження від сплати штрафів за порушення правил дорожнього руху. Адже, як зауважив пан Корольчук, складених працівниками Державтоінспекції протоколів значно більше, ніж фактичних сум сплачених штрафів.
 
Крім того, комісія предметно та тісно займеться тими підприємствами, які сьогодні займають значну територію міської землі, проте не працюють. Члени комісії планують розробити законні механізми впливу на такі проблемні підприємства.
Ще один пріоритет роботи комісії – контроль за виплатою зарплати на підприємствах міста. Зі слів заступника начальника головного управління статистики у Волинській області Лілії Баранюк, на 1 квітня 2009 року тільки комунальні підприємства заборгували своїм працівникам 2 мільйони 686,3 тисячі гривень. Це – третина загальної заборгованості  у місті.
 
Відтак, як розповів Петро Гоцалюк, на одному із наступних засідань комісія розгляне ситуацію на комунальних підприємствах міста. «У сьогоднішніх умовах ми повинні діяти принципово і жорстко. Будуть застосовуватися і методи дисциплінарного впливу на керівників проблемних комунальних підприємств», – сказав заступник міського голови
 
Ще одним рішенням комісії став намір проводити аналіз оплати праці на підприємствах міста за галузевим принципом. Першими, хто пройде детальну перевірку комісії, стануть транспортні підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus