USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Комітет ВР підтримав законопроєкт, що дозволить добудувати Музей Голодомору коштом Канади

9 Січня 2024 10:19
8 січня під час засідання Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики народні депутати підтримали законопроєкт щодо діяльності Національного Музею Голодомору-геноциду. Документ напрацьовано спільно з урядом Канади. Він передбачає добудову музею за рахунок підтримки Канади. Йдеться про 15 мільйонів канадійських доларів, що дорівнює сумі в понад 420 мільйонів гривень.

«Підтриманий Проєкт закону передбачає також створення наглядової та експертної ради в Музеї, яка складатиметься з представників фахових груп, науковців, міжнародних організацій та нащадків жертв Голодомору», – повідомила перша заступниця голови Комітету Ірина Констанкевич.

Домовленості про дофінансування будівництва Музею вдалося досягти під час поїздки Президента України Володимира Зеленського до Оттави.

Народний депутат України Ірина Констанкевич пояснила, що кошти, які будуть виділені на добудову музею, не можуть бути витрачені на військові потреби.

«Важливо розуміти кілька моментів щодо коштів: ціна питання введення в експлуатацію Музею – 450 млн, а законсервувати будівництво – близько 300 млн. І йдеться про кошти міжнародної допомоги. Ми маємо зобов’язання перед нашими партнерами – ці кошти не можна витрачати на оборону. Маємо захищати і культуру, й історичну пам’ять, тому щира подяка тим урядам тих держав, які це розуміють і надають безпрецедентну підтримку!» – сказала народна депутатка.

У липні 2023 року Президент України Володимир Зеленський ветував законопроект № 9437 про виділення додаткових 573,9 млн грн на завершення будівництва Національного музею Голодомору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus