USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Компанія з Німеччини зацікавлена у відкритті підприємства на Волині

9 Листопада 2017 11:13
Компанія, що займається виробництвом пасків безпеки для автомобілів, може перенести виробництво з Польщі в Україну, відкривши підприємство на Волині.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій 9 листопада.

Як визнав заступник начальника управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції облдержадміністрації Андрій Ткачук, цього року в області не відкрили жодного значного нового підприємства, на одного жителя області наразі припадає 230 доларів прямих інвестицій – ситуація фактично не змінилася на краще протягом року.

Основними факторами, що перешкоджають надходженню інвестицій – війна на сході країни, втрата ринків, де були менш жорсткі умови експортування товарів. До прикладу, складно експортувати продукцію в ЄС через існуючу низку тарифних та нетарифних обмежень, обов’язкову сертифікацію тощо.

Для того, щоб покращити цю статистику, роблять певні напрацювання: цьогоріч відбулася продуктивна зустріч з представниками делегації німецької компанії ZF Friefrichshafen AG на чолі з віце-президентом виробничої лінії пасків безпеки Азізом Канатаром. Обговорювали пріоритетні сфери інвестиційної діяльності та перспективні напрямки співпраці між Волинню та цією компанією, у тому числі про потенціал області для відкриття в її межах філіалу з виробництва пасків безпеки.

Компанія має понад шість виробництв у Польщі і є тенденція до їхнього перенесення на територію України. Так, йдеться про відкриття нового підприємства з нуля та 20-30 мільйонів євро перших інвестицій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
123 Показати IP 9 Листопада 2017 11:20
От тут зараз повилазять знатоки екології, і макроекономіки. Вони розкажуть чому у нас не можна відкривати абсолютно нічого, і чому краще сидіти в *опі.
Джек-сон до 123 Показати IP 9 Листопада 2017 12:24
...але ти вилізло звідти першим.
Анонім Показати IP 9 Листопада 2017 11:27
"Складно експортувати продукцію в ЄС через існуючу низку тарифних та нетарифних обмежень, обов’язкову сертифікацію тощо" експортуйте пінгвінам в Антарктиду. там цього всього не треба. німці вже знають про систему відкатів ?
Мінона до Анонім Показати IP 9 Листопада 2017 12:33
Знають, знають, згадайте як Шуберт з Кромбергом сюди зайшли, я якщо не знаєте то поцікавтеся.
Анонім до Мінона Показати IP 9 Листопада 2017 14:55
не факт, що вони поділились своїми кримінальними звичками з потенційними інвесторами
лучанин Показати IP 9 Листопада 2017 18:48
німакам потрібна дешева раб сила...
скептик до лучанин Показати IP 9 Листопада 2017 20:13
а ти скільком людям платиш європейську зарплату ?
Інженер ZF Показати IP 13 Листопада 2017 16:36
Ну взагалі то зустіч була вже давно, десь на початку року. Неясно чому це презентували тільки зараз. Та і результативною її навряд чи можна назвати..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus