USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Компанія Google знає, що шукають українці в Інтернеті

25 Грудня 2008 15:08
Компанія Google опублікувала щорічні рейтинги запитів Zeitgeist – погляд українських користувачів інтернету на календарний рік, що минає, – повідомляють 25 грудня «Волинські Новини».
В Україні 2008-го пошуковий рік продемонстрував постійно зростаючу популярність соціальних мереж: у десятці запитів є відразу дві провідні соціальні мережі – «В контакті» та «Однокласники», що займають перше та друге місця відповідно.
У цьому році, за інформацією Корреспондент.net. також зріс інтерес користувачів стосовно інтернет-компаній та сервісів, наприклад, Mail.ru, сайт Вікіпедія, що зайняв у цьому рейтингу п’яте місце, та популярної програми передачі миттєвих повідомлень QIP – сьоме.
Для тематичних українських рейтингів Google склала списки найбільш популярних публічних людей, а також рейтинги, які демонструють, що хочуть змінити користувачі Google, хто і що є для них найбільшою загадкою.
Крім того, які туристичні напрямки були найбільш популярними у році, що минає. Незважаючи на багатий політичними подіями рік, у рейтингу найпопулярніших публічних людей немає українських політиків - українські користувачі віддали перевагу красивим дівчатам та відомим музикантам.
Найбільш популярними запитами у цьому рейтингу стали Ранетки, Ані Лорак та Настя Каменських. Четверте місце отримало прізвище-бренд Кличко.
Трійка найбільш популярних пошукових запитів на тему «Хочу змінити»: «хочу зрадити дружину», «хочу змінити життя», «хочу змінити себе». Терміни імхо, спам, торрент, домен та хостинг домінують у запитах рейтингу запитань «Що таке?».
На думку аналітиків, це може свідчити про велику зацікавленість українців новими технологіями та стрімкому освоєнні мережі інтернет. Із туристичних напрямків українців найбільше цікавили Крим та Карпати, а також традиційні місця відпочинку за кордоном – Туреччина та Єгипет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus