USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Комплекс бразильської культури у парку культури та відпочинку. ФОТО

22 Вересня 2013 20:04
Відкритий майстер-клас з капоейри дали представники академії капоейри і бразильської культури «Капа» в парку культури і відпочинку міста Луцька імені Лесі Українки.
Захід відбувся у рамках другого туристичного фестивалю авторської пісні, фото і кіноаматорів «Вітрила пригод».
«Капоейра в Бразилії зараз – більш жорстка боротьба. У нас – толерантніше, усі збираються в коло (воно може бути розірваним) «Рода», виходять двоє і практикують безконтактний спаринг – гру «Джого», ми це називаємо спілкуванням. В Європі зараз капоейра більш набуває не бойового, а видовищного напрямку. У нас все на позитиві, крім того, ми вивчаємо танці: латиноамериканські, бразильські (самба, маракату), африканські. Можна сказати, що капоейра – величезний комплекс бразильської культури.
У дитинстві я був дуже замкненим. Пішов на капоейру − навчився співати, танцювати, грати на різних інструментах, ходити на руках, робити сальто і битися і говорити португальською», − розповів інструктор академії капоейри і бразильської культури «Капа» Валерій Муха.
Капоейра – афробразильське бойове мистецтво з елементами танцю, музики і акробатики. Виникло 450 років тому в Бразилії та поєднало елементи єдиноборств африканців та індіанців. Сучасна капоейра починається з 30-их років XX століття. Зараз це популярний вид спорту як в Бразилії, так і далеко за її межами, і налічує десятки тисяч прихильників у всьому світі.













Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus