USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кому і за яких обставин виплачуватимуть адресну допомогу в Луцьку

29 Жовтня 2015 16:16
У Луцьку надаватиметься адресна допомога для підтримки та покращення матеріального стану лучан.

Про це під час засідання 80-ї сесії Луцької міської ради повідомила начальник управління фінансів Лілія Єлова.

Так, з її слів, продовжуватиметься надання адресної грошової допомоги: учасникам бойових дій віком 90 і більше років, ветеранам ОУН-УПА, сім’ям загиблих воїнів в Афганістані; видатним громадянам міста за вагомий внесок у розвиток Луцька; почесним громадянам міста при досягненні пенсійного віку; вдові трагічно загиблого ліквідатора наслідків аварії на четвертому енергоблоці ЧАЕС; вдовам загиблих працівників Луцького міського відділу УМВС України у Волинській області.

Запроваджено надання нових адресних допомог сім'ям при народженні трійні (або більшої кількості дітей) та вдовам загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції на сході України.

Окрім цього, з нагоди державних і релігійних свят, визначних та пам'ятних дат, мешканці міста отримуватимуть одноразову грошову допомогу. Її отримуватимуть ті лучани, яким виповнилось 100 і більше років.

Також надаватимуть одноразову адресну грошову допомогу мешканцям міста, які опинились у складних життєвих обставинах на: лікування, медико-соціальну реабілітацію, протезування; подолання наслідків пожежі, стихійного лиха, екологічних, техногенних аварій та катастроф; вирішення соціально-побутових проблем.

Виплачуватиметься адресна грошова допомога хворим громадянам пільгових категорій на придбання ліків за пільговими рецептами.

Разом із тим обіцяють продовжити виплати допомоги на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов'язалась поховати померлого та компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам поважного віку, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги (крім осіб, що обслуговуються соціальними службами).

Окрім цього, обіцяють «грошові» вітання лучанам у межах виплати одноразової грошової допомоги керівникам та активістам громадських організацій з нагоди ювілейних дат та річниць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Старушка Показати IP 29 Жовтня 2015 17:15
Господи! Дай мне сил дожить до 100 лет!
Совість Показати IP 29 Жовтня 2015 19:51
Вдовам... вдовам... вдовам... А матерям загиблих (померлих) учасників АТО допомога не потрібна ? Що, горе матері, втративши свого єдиного сина, сина-годувальника, не таке ніж у вдови ? Деяких з них і вдовами назвати язик не повертається (це тільки на бумагах вдови), а горе матері - навіки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus