USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Кому з пенсіонерів можна не платити за комуналку: названо категорії

17 Травня 2023 06:18
Пенсіонери, які проживають у сільській місцевості, окрім пенсії та доплат за вік, мають право на пільги на оплату комунальних послуг. Ба більше, деякі категорії сільських пенсіонерів взагалі нічого не платять за комуналку.

Про цеповідомляє «На пенсії».

Так, 100% знижку на оплату комунальних послуг гарантовано отримують пенсіонери, які працювали, зокрема, педагогічними чи медичними працівниками, фармацевтами, бібліотекарями, працівниками із захисту рослин у сільській місцевості та селищах міського типу.

Однак ця знижка надається лише в разі, якщо середньомісячний дохід пільговика за шість місяців не перевищує величини доходу, що дає право на податкову соціальну пільгу 2023 року – 3760 гривень.

Читати ще: Пенсіонери отримають доплати за віком. Які надбавки виплатять і кому

Якщо ж ваша пенсія перевищила 3760 гривень, то отримувати пільги на оплату комуналки ви не будете. При цьому можна звернутися до Пенсійного фонду щодо призначення житлової субсидії.

Нагадаємо, що Пенсійний фонд України пояснив, як громадянину, який отримав посвідчення «учасника бойових дій», оформити пільги на оплату житлово-комунальних послуг.

До слова, голова правління Пенсійного фонду України Євген Капінус розповів, кому цьогоріч слід чекати на перерахунок та збільшення пенсій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
. Показати IP 17 Травня 2023 07:01
Знову дискримінація.А у місті що не такі люди? Треба всі професійні пільги скасувати ,залишити тільки дуже бідним,які не можуть працювати.
Тур до . Показати IP 17 Травня 2023 11:58
а ось в головного судді України тільки один хабар аж 3 мильйони баксів, не рахуючи зарплатні та премій. Про що ви кажете

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus