USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Комунальні підприємства Луцька будуть звітувати про використання коштів із бюджету громади

19 Серпня 2021 17:42
Департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради напрацював пропозицію, аби комунальні підприємства звітували про використані кошти, які отримують у рамках фінансової підтримки з бюджету громади.

Про це йшлося 19 серпня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності.

Як нагадав директор департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк, майже на кожній сесії міськради з бюджету громади виділяють кошти комунальним підприємствам.

«Ми виділяємо ці кошти, вони десь їх використовують, а якщо так розібратися, коли мене запитують, я не знаю, на що конкретно ці кошти йдуть. Тому я пропоную, щоб кожне підприємство, наприклад, «Луцьктепло», «Луцькводоканал», «Луцькспецкомунтранс», щомісяця подавало звіт про те, куди вони ті кошти спрямували, що купили, скільки витратили на оплату праці і так далі, аби я міг прозвітувати», – пояснив він.

Додав, що кошти на підтримку комунальних підприємств ідуть саме через департамент ЖКГ, а він як директор департаменту не володіє інформацією про те, як ці гроші були використані.

«Я хочу навести порядок», – наголосив Микола Осіюк.

Урешті члени комісії підтримали пропозицію. Далі відповідний проєкт рішення винесуть на розгляд сесії міської ради.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
олександр Показати IP 19 Серпня 2021 18:17
30 років незалежності, а куди йдуть кошти луцької громади ніхто не знає. Хоч раз сказали правду. А йдуть вони на вілли в іспанії та італії, на мальдіва та канари
Анонім Показати IP 19 Серпня 2021 20:44
кожне комунальне підприємство, наприклад, ЖЕКи також щомісяця повинні звітувати перед мешканцями кожного будинку про те, куди вони витратили кошти, які зібрали з кожної квартири

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus