USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.55 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Комунальники погано «вибивають» борги

17 Листопада 2011 12:20
Роботу ДКП «Луцьктепло» та КП «Луцькводоканал» щодо стягнення заборгованості зі споживачів за комунальні послуги визнано незадовільною. Відповідне рішення 17 листопада ухвалив виконком міськради.

Про це пише ЗІК .

Зокрема заступник директора ДКП «Луцьктепло» Дмитро Дубняк розповів про те, що загалом лучани заборгували за тепло понад 33 мільйони гривень.

Він також зазначив, що нині півсотні боржників мають заборгованість в розмірі більш, ніж 20 тисяч гривень, майже 400 боржників – від 10 до 20 тисяч.
Мешканці ще 900 осель заборгували від 5 до 10 тисяч гривень та приблизно 3-х тисяч боргують від однієї до п’яти тисяч гривень.

Перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук запевняє, що треба конкретно займатися боржниками. «Я не вірю, що усі ці люди не мають змоги заплатити», - каже Кравчук. А градоначальник Микола Романюк зазначив, що «Луцьктепло» займається програмами енергозбереження, але напрацювання повинні бути дуже серйозними.
Заступник мера Василь Байцим зауважив, що німецькі спеціалісти після 2015 року прогнозують, що за опалення квартири 60 квадратних метрів українці платитимуть 350 євро. «Збирати з людей заднім числом – це одне, інша справа – планувати роботу», - сказав Байцим.
Заступник головного інженера комунального підприємства «Луцькводоканал» Юрій Вега розповів, що за надані підприємством послуги заборгували понад 4,6 мільйона гривень. Зокрема багато справ уже передано до суду – 140 з них стосуються боргів населення, а 4 – підприємств.
Але чиновники радили активніше займатися боржниками.
Зокрема Вега розповів, що найдієвіше розбиратися з боржниками – вимикати воду. Проте такі дії водоканалу осуджує Антимонопольний комітет.
Натомість міський голова Микола Романюк закликав не прикриватися Антимонопольним комітетом і думати про людей. Романюк разом із заступником Кравчуком переконували, що відклювати воду підприємство таки має право.

У результаті виконком вирішив вказати на незадовільну роботу обох комунальних підприємств щодо стягнення заборгованості зі споживачів за надані послуги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
зе бест Показати IP 17 Листопада 2011 19:02
То діма розкаже чи ні звідки в нього така крута тачка? з ЗП на Луцьктеплі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus