USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Конфлікт на «Драгобраті»: затримали п'ятьох бійців ДУК ПС

13 Січня 2016 12:30
На території однієї з туристичних баз селища міського типу Ясіня Рахівського району сталася бійка із застосуванням зброї. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

Внаслідок нападу невідомих у камуфльованій формі, який стався 10 січня о 8:35, двоє працівників бази отримали поранення у вигляді різаних ран, множинних гематом голови, а також перелому ноги.

Потерпілих доставлено до лікарні для надання медичної допомоги. Винних у бійці затримали місцеві мешканці та охорона. Наразі особи затриманих встановлюються. Дії зловмисників кваліфіковано слідчими як хуліганство. Їм також закидають незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Триває розслідування.

У ДУК ПС вперше прокоментували криваву бійку на курорті «Драгобрат» у селищі Ясіня Рахівського району на Закарпатті. Своє ставлення до ситуації висловив у Фейсбуці командир ДУК ПС Андрій Стемпіцький.

Так, з його слів, затриманого бійця з позивним «Хорват» – начальник оперативного штабу (одного з організаторів та першого офіційного командира 5-го ОБАТ ДУК ПС, пораненого в боях) та бійця з позивним «Бєс» – командира 13-го запасного батальйону ДУК ПС (Київ), який воював в Донецькому аеропорту, де був контужений у бою з російським спецназом та ще трьох бійців.



Як йдеться у повідомлення у соціальній мережі, аналітики ПС опрацьовують інформацію щодо подій, то заяв поки що не роблять. Стемпіцький не виключає, що конфлікт міг виникнути і на побутовому ґрунті. Пізніше Стемпіцький повідомив ще одну обставину інциденту на «Драгобраті», – пише ТСН.

Так, виявилося, що заклад «Хата Магната» належить мешканцям Донецької області з міста Красноармійськ. Але Стемпіцький утримався від коментування цього факту.

КОНФЛІКТ НА ДРАГОБРАТІ. Сьогодні на Драгобраті в Закарпатті відбувся конфлікт між групою бійців ДУК ПС та охороною «Хати...

Опубліковано Андрієм Стемпіцьким 10 січня 2016 р.


ЦІКАВЕ ДОПОВНЕННЯ ДО ІНФОРМАЦІЇ ПРО КОНФЛІКТ. На даний момент стало відомо, що заклад «Хата Магната» належить жителям До...

Опубліковано Андрієм Стемпіцьким 10 січня 2016 р.


До слова, про те, що поранення отримали четверо осіб, повідомляє «Голос Карпат». У Нацполіції підтвердили лише, що два працівники турбази отримали різані рани, множинні гематоми голови та перелом ноги.

«Чи то АТОшники, чи то представники Правого сектору прийшли на базу «Хата Магната». Почали вимагати «гостину», проте розраховуватись за надані послуги відмовилися. Коли охоронець закладу зробив їм зауваження, його сильно побили, наразі він при смерті в лікарні. Кухарю зламали ногу, а також почали бити відвідувачів. На місце прибув господар закладу зі зброєю. Прикладом вирубив одного з хуліганів, інших узяв на мушку.

За цей час до «Хати Магната» на допомогу прийшли сусіди закладу та охорона. Хуліганів побили, зв'язали скотчем та викликали поліцію. Зв'язаних розбійників передали правоохоронцям», – розповів очевидець.

Водночас повідомляється, що в Ужгороді триває засідання міського суду, де обирають запобіжний захід членам Правого сектору, яких правоохоронці затримали в неділю за бійку в одному з готелів на Драгобраті. Засідання розпочалося ще в понеділок.

Більшість затриманих судді залишили під вартою до 8 березня. Суд триває з численними перервами, бо затримані скаржаться на погане самопочуття та постійно звертаються по медичну допомогу.

Звинувачення в тому, що саме вони були ініціаторами бійки, обвинувачені відкидають.

Прокуратура оголосила затриманим підозру в скоєні хулаганства із застосуванням зброї. Одному із затриманих, 23-річному бійцю Правого сектору з позивним «Хорват», закидають іще й стрілянину на автозаправці у Львівській області в грудні минулого року.

Пізніше стало відомо, що Ужгородський міжрайонний суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості застави щодо бійця Правого сектора Сергія Тищенка з позивним «Нацик». Про це повідомляє Mukachevo.net, посилаючись на заяву прес-секретаря закарпатської поліції Галину Сернівку. Він проведе за гратами 60 діб, – до 8 березня.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 13 Січня 2016 12:48
"Прокуратура оголосила затриманим підозру в скоєні хулаганства із застосуванням зброї." - Интересно, если я выйду на улицу и перестреляю из автомата прохожих, то мне тоже припишут хулиганство, а не преступление?
Анонім Показати IP 13 Січня 2016 12:49
Биография боевика ПС, которому повезло: Стоял на Майдане. Воевал с москалями. Блокировал Крым. Получил люлей в Закарпатье. Сидит в тюрьме.
не пацик Показати IP 13 Січня 2016 12:59
Все на нервах а як було насправді ? також по різному коментують- а російскі рублики при обшуку ? Москаль як незбреше то непроживе.
Анонім до не пацик Показати IP 13 Січня 2016 20:14
“В три ночи пьяная компания постучала в закрытое туристическое заведение Хата Магната. Они демонстративно бряцали оружием, стреляли в воздух, а когда им открыли, то сразу начали орать: “Вызывайте всех поваров, накрывайте нам на стол“. Им накрыли на стол, они сидели, галдели, веселились, много пили. А около шести утра обнаглели окончательно – вертели на пальце пистолет, мол, на ком остановится, тот и колядует, и еще заставляли персонал ложиться на пол лицом вниз. Охрана сделала замечание, а в ответ: “Мне твоя “рожа“ не нравится“. Затем один из “гостей“ схватил гуцульский топор, который был элементом декора и ударил повара по ноге“, – рассказывает один из местных жителей.
Лана Показати IP 13 Січня 2016 14:46
Влада дуже хоче скомпроментувати ПС, тобто, хоче його знищити. І все роблять для цього, адже хлопці-добровольці їм мішають красти і обманювати народ. Владі я не вірю, а вірю справжнім патріотам, які не жаліючи себе перші пішли на захист України. Розумні люди все бачать і розумні вміють відділити зерно від полови.
Анонім до Лана Показати IP 13 Січня 2016 17:12
Дело проще. Влада и ПС хотят жрать из одной кормушки, т.е. объедать и тебя персонально.
Жиглов Показати IP 13 Січня 2016 16:20
Бандит должен сидеть в тюрьме! Я так сказал!
намокраН Показати IP 24 Січня 2016 10:43
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus